Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får han starta i kväll i ÖSK?

Har var ÖSK:s första riktiga värvning inför säsongen.
Men jättetalangen William Atashkadeh, 19, har inte fått något lyft.
I stället har den avslitna lårmuskeln, som är fastkrokad i lårets baksida, varit hans värsta motståndare.

Annons
Får William Atashkadeh göra sin första match från start i ÖSK i kväll mot Trelleborg?

Anfallstalangen värvades till ÖSK i stort sett direkt efter att allsvenskan var slutspelad förra säsongen. Han tackade då nej till en förlängning i IFK Göteborg och skrev på för ÖSK i mitten av november. Ett längre kontraktserbjudande lockade. Med sig hade han stämpel som en av allsvenskans mest intressanta talanger – men också en skadehistorik längre än många andra unga spelares.

"För höga förväntningar"Han missade stora delar av försäsongens matcher på grund av känningar i ljumske och mage och av ÖSK:s tio seriematcher hittills har Atashkadeh hoppat in i bara fyra av dem. – Det har varit lite upp och ner för min del. Och det är klart att jag kanske har haft lite för höga förväntningar på mig själv. Att man hoppats lite för mycket, säger han.

Krok i låretFör när våren kom till Örebro kom Atashkadehs trista minnen tillbaka.

– Jag fick lite känningar i baksidan av låret. Av min gamla skada. Jag slet av lårmuskeln under en match med IFK förra säsongen. Det gjorde riktigt jäkla ont och jag fick en krok ditoperarad som muskeln fästes vid i baksidan, berättar han.

Skadan saboterade väldigt mycket för Atashkadeh, som inför förra säsongen av Göteborgs-Posten utsågs till allsvenskans största talang.

– Jag har varit skadad mycket och om det nu går att se fördelar med det så har jag i alla fall lärt mig hur min kropp fungerar. Vilken belastning den klarar av och hur jag ska reagera. Det är i alla fall viktigt.

Startman i kväll?

Nu är känningarna helt borta. Precis som hans två största konkurrenter på centerpositionen i ÖSK. Andreas Haddad rehabiliterar efter magoperationen och Paulinho är avstängd när ÖSK möter Trelleborg på måndagen.

Atashkadeh kan ligga nära en första allsvensk start i ÖSK.

Läs hela intervjun och mycket mer inför matchen i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons