Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ÖSK-spelaren: ”Klart det var speciellt”

Spelarkopplingarna mellan ÖSK och Degerfors gav måndagskvällens derby extra krydda. Efteråt berättade Pontus Jakobsson om de speciella känslorna.

Annons
Pontus Jakobsson (t h).

Tre spelar i ÖSK födda och uppväxta i Degerfors. Ytterligare en hade spelat i Dif. Sju spelare i Degerfors bor i Örebro, varav fyra spelat i ÖSK. Massor av spelarkopplingar som gav måndagsderbyt krydda.

En av dem, Pontus Jakbosson, stod på gränsen till ÖSK:s A-lag 2011. Tränade med laget, fick följa med på försäsongslägret i Seinäjoki och spela träningsmatcher, men skickades tillbaka till ÖSK Ungdom, vilket slutade med att han blev utsedd till hela division 2-Sveriges bästa back.

Något A-lagskontrakt blev det ändå inte, och Jakobsson lockades till Degerfors. Och i går var han alltså tillbaka på Behrn arena, för sin första seriematch i karriären mot ÖSK.

– Klart det var speciellt. Behrn är lite av hemmaplan för mig, är ganska van att spela här. En rolig match att spela mot alla gamla kompisar, men tråkigt att förlora förstås. Bara att bryta ihop och komma igen ändå, det är match snart igen på lördag, säger Jakobsson.

I måndagskvällens derby var Jakobsson en femtedel av Difs tillfälligt utökade backlinje, en taktiskt drag som lyckades i en halvlek.

– Vi hade ganska bra koll på hur ÖSK spelar och hade en tydlig plan. Den fungerade i första halvlek men i andra blev vi lite passiva. Vi orkade inte riktigt upp, när de vann bollen kom de igen på oss hela tiden, säger Jakobsson.

Kändes det som att ÖSK blev överraskat av fembackslinjen?– Ja, jag tror inte att de hade koll på det. De gjorde inga jättestora justeringar heller, mer än att Kalle och Ahmed bytte kant. Det känns ändå som att vi fick dem dit vi ville, surt att vi inte lyckades utnyttja det. Hade vi haft lite tur hade det studsat med oss istället. Sista tio fick vi massor av lägen, tre-fyra bollar som kom in bakom deras backlinje. Det känns tungt att vi inte fick in någon.

Läs mycket, mycket mer om derbyt i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons