Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ÖSK-stjärnan: "Jag var kriminell"

Förre ÖSK-spelaren Andreas Haddad, 32, avslöjar nu i en ny bok sin mörka historia som yrkeskriminell under flera år. – Jag har levt i en lögn, säger han till NA.

Annons

Andreas Haddad, som tillhörde ÖSK 2011-2012, berättar i självbiografin "Andreas Haddad – Helvetet tur och retur" om sitt mörka förflutna som flerårigt yrkeskriminell och även om hur han tog tunga droger som kokain.

I boken, där snabba Cash-författaren Jens Lapidus varit rådgivare, beskriver Haddad bland annat om hur han blåste större företag på pengar. Han drog in 300 000 kronor i månaden på kriminella aktiviteter och stoppades bara av sin sons förlossning från att vara med i ett välplanerat rån mot en guldsmedsbutik.

Vändningen kom samma dag som han blev pappa till sin son Gillion.

Bara ett år före att ÖSK och dåvarande sportchefen Lennart Sjögren värvade honom.

– Jag har levt i en lögn och orkar inte ha det på mitt samvete längre. Det är skönt för min familj, min mamma och pappa att få veta sanningen. Så man kan säga att det är en del av min rehabilitering säger Haddad i en längre intervju med NA - som du kan läsa i sin helhet i tisdagens papperstidning.

Du hade två tunga år av skador i ÖSK också – lockades du inte då att börja begå brott igen?

– Absolut inte. Det livet har skrämt mig för mycket. Fram till mina jobbiga skadeproblem i Örebro har jag bara gott att säga om klubben, lagkamraterna och supportrarna. Jag blev väl omhändertagen och är mycket tacksam för det, säger han. 

Alvbåge: "Haddad var nog en trevlig rånare"

Läs mycket mer om Andreas Haddads hemliga liv – och utdrag från boken – i tisdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan under tisdagen. 

Omslagsbilden på Andreas Haddads nya bok. Som släpps i bokhandeln under måndagen den 1 december.

Mer läsning

Annons