Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbolls-tv: Ny förlust - ÖSK fortsatt sist

ÖSK är alltjämt sist i allsvenskan efter en ny förlust borta mot Sundsvall.
ÖSK har nu bara en seger på de senaste 15 allsvenska matcherna.
- Det är ändå relativt tidigt på säsongen, det är bara att jobba vidare, säger Sixten Boström till Canal plus.

Annons
ÖSK vill ha straff - men får det inte.

ÖSK fick en tung start borta mot Sundsvall. Redan i den 13 minuten tog hemmalaget ledningen. En lång hörna från gamle ÖSK-aren Kevin Walker nådde isländske mittfältaren Ari Skúlason vid bortre stolpen. Han skarvade bollen tillbaka och vid den andra stolpen stod mittbacken Christian Brink som kunde nicka in 1-0.

Men ÖSK svarade direkt. En fin djupledspassning av Mohammed Saeid friställde William Atashkadeh. Han rundade Oscar Berglund och rullade in 1-1.

Fick ingen straffMen sedan blev det inte roligare för ÖSK. Två gånger i den första halvleken ropade ÖSK-spelarna på straff. Först i den 24:e minuten när Valdet Rama gick omkull i straffområdet. Men i stället för straff blev det gult kort på Rama.

Sedan, i slutet på den första halvleken. En hörna från Emil Berger tog på Sundsvalls-backen Marcus Danielssons hand. Men ånyo ingen signal från domaren Bojan Pandzic.

I den andra halvleken försökte ÖSK lyfta spelet. Det blev dock aldrig riktigt farligt. I stället kunde Fredrik Holster göra 2-1. Simon Helg fintade sig förbi Tommy Wirtanen och serverade Holster som placerade in Sundsvalls ledning.

Avgjorde i slutetÖSK lyfte laget. Och fick en kvitteringschans. Armend Alimi drog till från högerkanten, men Oscar Berglund gjorde en svettig räddning. Och i den 91:a minuten gjorde Roger Risholt 3-1. Norrmannen bröt en passning och blev fri, där han chippade bollen över en utrusande Tomer Chencinski.

ÖSK har därmed inlett säsongen med sex raka matcher utan vinst och ligger sist i allsvenskan med tre poäng. Räknar man in fjolårshösten har ÖSK endast en seger på de senaste 15 matcherna.

Sixten Boström till Canal plus efter matchen:

- Vi gör ingen bra match i dag. Vi jobbar inte tillräckligt. Det har funnits möjligheter att göra det till en bra match. Vi gör väldigt enkla misstag i samband med alla tre målen och då blir vi straffade.

- Vi var inne i matchen och var på gång innan deras 2-1-mål. Men vi slog en felpass och de kan göra mål. I slutet lyfter vi upp laget och de kan göra ett till. Det är ändå relativt tidigt på säsongen, det är bara att jobba vidare.

ÖSK:-laget: Tomer Chencinski - Tommy Wirtanen, Patrik Haginge, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Emil Berger, Tobias Grahn, Mohammed Saeid - Kalle Holmberg (Armend Alimi '62), William Atashkadeh (Kushtrim Lushtaku '86)- Valdet Rama (Josef Ibrahim '75).

Klicka här för att komma till matchrapporten!

Klicka här för att se ett sammandrag från matchen i fotbolls-tv! (OBS! Ej kompatibelt med iPhone.)

Läs mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons