Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbolls-tv: Se ÖSK:s vändning

Det var måldebutanternas kväll när ÖSK vände 0-1 till seger med 2-1 mot tabelltvåan Malmö FF.
Lagets andra raka vinst under nye tränaren Per-Ola Ljung, som därmed fått en succéstart.

Annons

ÖSK kom till kvällens match med två vetskaper: Dels att laget hade tagit sin första vinst för säsongen via 1-0 mot Gais senast. Och dels att man inte besegrar Malmö FF i allsvenskan sedan 2003.

Nye tränaren Per-Ola Ljung gjorde en förändring jämfört med Gais-matchen: Tobias Grahn återkom efter avstängning och tog Kalle Holmbergs plats som släpande anfallare.

Den första halvleken slutade mållös, efter att lagen haft varsin del av de första 45 minuterna. Några halvchanser var skapades fram, men 0-0 kändes talande.

Hamad slog till

I den andra halvleken fick sedan Malmö en drömstart. Örebroaren och Forward-produkten Jiloan Hamad drog till på volley efter hörna. Bollen letade sig in under ÖSK-målvakten Jonas Sandqvist i mål, det såg inte helt otagbart ut.

ÖSK stod nu inför en utmaning som hette duga mot serietvåan MFF. Skulle historiens vingslag bli allt för starka? Det var inte bara den tunga sviten på tolv raka matcher utan vinst mot Malmö som stod på spel: inte sedan 2009, när 0-1 blev 2-1 mot Halmstad, har ÖSK vänt ett underläge.

Men Peo Ljungs manskap struntade högaktningsfullt i det.

Lumbana och Berisha nickade tillI den 54:e minuten fick ÖSK frispark, strax till vänster om Malmös straffområde. Daniel Bamberg slog inlägget till en misstänkt offsidestående Boris Lumbana, som var helt omarkerad vid den bortre stolpen. Men ingen flagga kom upp från linjedomaren och Lumbanas nick var av det vackrare slaget: med full kraft forcerade han in sitt första allsvenska mål till 1-1.

Och bara elva minuter senare var det dags igen på fast situation.

Hörna den här gången. Från höger, från Samuel Wowoahs vänsterfot.

Hörnan var perfekt och mittbacken Ilir Berishas löpning likaså. Nicken blev hård och lämnande Malmös målvakt Johan Dahlin helt utan chans. 2-1 till ÖSK. Och även Berishas första ÖSK-mål var ett faktum.

Höll undanSlutet av matchen blev en nervpärs för ÖSK. Detta då 2-1-nickaren Ilir Berisha, som dessutom otäckt nickade ihop med MFF-bjässen Mathias Ranégie i den första halvleken och blev bandagerad, tvingades utgå med krampkänningar.

Boris Lumbana flyttade ner som mittback och tillsammans med Magnus Wikström höll han rent i mitten. Malmö kändes stressat och närmare än ett nytt volleyskott av Jiloan Hamad, som Jonas Sandqvist räddade, kom inte laget.

Andra raka segern för ÖSK var ett faktum. Per-Ola Ljung har fått en succéstart som tränare och ÖSK är nu uppe på samma poäng som Gais, tio poäng.

Upp till Gefle på kvalplats skiljer det två poäng.

Lumbanas 1-1-mål (Obs! Ej kompatibelt med Iphone)

Berishas 2-1-mål (Obs! Ej kompatibelt med Iphone)

ÖSK-målen:

Under kvällen kommer det även komma webb-tv-inslag med kommentarer från matchen.

Läs också mycket mer om matchen i tisdagens NA, papperstidningen!

NA-sportens Fredrik Scherman direktrapporterade från matchen.

Klicka här för att läsa matchrapporten!

Mer läsning

Annons