Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefles tränare: Domaren letade frispark åt Örebro

ÖSK vann en poäng. Gefle förlorade två. Det gjorde gästernas tränare ordentligt upprörd på domaren.

Annons

– Det kändes som han letade en situation att få ge Örebro en frispark, säger Roger Sandberg.

Att Gefle tappar

ledningar denna säsong har blivit en vana. Mot ÖSK var det sjätte gången på de tio inledande omgångarna. När i stort sett hela Behrn arena – minus tio bortasupportrar – jublade över Nordin Gerzics vackra kvittering på tilläggstid hade gästerna svårt att hålla tillbaka sin irritation. Tränaren Roger Sandberg gav röst åt den på presskonferensen efter slutsignalen.

Det han retade sig på var att domaren Stefan Johannesson i den 92:a minuten blåste frispark strax utanför straffområdet för en boll från Christoffer Wiktorsson som han bedömde studsade upp på Robin Nilssons arm.

– Det är otroligt billiga frisparkar vi åker på i kväll och som leder till deras mål. Framför allt den andra som jag kan garantera att domaren inte blåst straff för om det skett två meter innanför straffområdet, säger Roger Sandberg.

– Det kändes som han letade efter en situation att få ge en frispark i det läget. En situation som det är 20 stycken av i en match, där man håller armarna efter sidorna och springer fram för att ta ner bollen. I det här fallet blåste han frispark men i de allra flesta andra skulle man inte gjort det.

I en haltande tabell betyder det oavgjorda resultatet att ÖSK ligger kvar i mitten med sina 13 poäng medan Gefle med fem poäng färre står kvar i farlig närhet av nedflyttningsplats.

ÖSK-tränaren Peo Ljung drog också paralleller till de två poäng man gick miste om borta mot Brommapojkarna när en 2–1-ledning kvitterades på straff under tilläggstid.

– Då fick vi se ett par poäng flyga iväg. Det var skönt att vara på rätt sida den här gången och få med oss en poäng. Bra regisserat av den som nu stod bakom det.

Ljung var i det stora hela rätt nöjd med den insats hans lag gjorde, särskilt utifrån de förutsättningar som fanns till hands.

– Med det laget vi sätter på banan hade vi svårt i första halvlek att hota bakom deras backlinje, speeden finns ju inte där när Crespo inte är med i vårt lag. Men han kan ännu inte spela 90 minuter. Vi var därför nöjda med det vi presterade i första halvlek. De byten vi gjorde fick vi sedan också bra effekt på.

– 11–3 i avslut i första halvlek, 24–6 i avslut till vår fördel totalt säger en hel del om den här matchbilden i mina ögon.

ÖSK-tränaren tvingades till ett byte redan i 8:e minuten när Erik Moberg haltade av planen och ersattes av Ayanda Nkili.

– Moberg skadade fotleden. Att byta en mittback i det tidiga läget är så klart inget man önskar så vi kom kanske av oss lite i början. Men det var ändå starkt att fortsätta jobba på.

I paus byttes vänsterkantens Daniel Gustavsson ut. Med 20 minuter kvar ersattes också vänsterbacken Daniel Björnquist av Christoffer Wiktorsson som därmed fick göra säsongsdebut.

– Våra vänsterspelare har så här långt gjort bra prestationer många gånger. Men i dag fick de inte riktigt till det. Danile Gustavsson kom inte riktigt ur blocken. När Crespo kom in blev det plats för Pode spela i en yta framför backlinjen samtidigt som Crespo kunde sticka bakom.

– Shpetim kände sig också stark i luften men då måste vi få till inläggen på ett bättre sätt. Christoffer levererade det vi ville, inläggen blev bättre och det skapades ett nytt hot mot vad vi hade innan. Han har en jädra bra vänster och gjorde det jättebra.

Ser du honom mer som vänsterback än mittback?– Vi har många spelare i vår trupp som kan spela på många positioner. Han är en av dem. Han kan spela ytterback och han kan spela mittback om det behövs. Vi har en trupp som är ganska bred där ett antal spelare kan hjälpa till med olika saker. Jag tyckte det blev bra i dag.

Mer läsning

Annons