Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerzic: "Jag har spelat bort miljoner"

Nordin Gerzic har levt med en mörk hemlighet. För första gången berättar ÖSK-stjärnan nu om sitt tunga spelmissbruk.– Jag har spelat bort flera miljoner, säger han till Sport-Expressen.

Annons

Gerzic lämnade ÖSK för IFK Göteborg 2012 som en av allsvenskans största stjärnor. Men örebroaren lyckades aldrig i Blåvitt. En del av förklaringen är att han har haft annat att tänka på. Gerzic har levt med ett spelmissbruk som i princip helt styrt hans vardag.

– Jag är spelmissbrukare. Jag ska vara helt ärlig, jag har haft en jävla massa tur som överhuvudtaget har några pengar kvar. Jag har spelat bort flera miljoner, säger han till Sport-Expressen.

Det var när han lämnade tryggheten i Örebro som problemen tog fart på allvar.

– Det eskalerade när jag kom till Göteborg. Jag satt hela dagarna framför datorn. Vissa dagar kunde jag vinna 150 000 kronor, men jag var ju inte glad för att jag vann utan för att pengarna innebar att jag kunde spela längre, i fem timmar till.

– Jag såg inte ens siffrorna. Jag blev bara arg för förluster när jag inte hade fler pengar att spela för.

Han erkänner också att missbruket har påverkat hans fotboll. 

– Ja, det första jag gjorde när jag vaknade på morgonen var att kolla: ”Vad ska jag spela på i dag” och det sista jag gjorde innan jag gick och la mig var att tänka: ”Vad ska jag spela på i morgon”. Jag kunde tänka på spel i halvtid under matcher.

I dag är han spelfri sedan två månader tillbaka och får behandling för sitt spelande. Nu väljer 30-åringen att träda fram och berätta. Inte minst för att hjälpa andra i samma situation.

– Kan jag bara hjälpa en enda person med min historia är jag lycklig, säger han till Sport-Expressen.

Gerzics låneavtal med ÖSK gäller till och med den 31 juli. Efter det ska han, som det ser ut i nuläget, återvända till IFK Göteborg. Under våren har han varit en av ÖSK:s bästa spelare och toppade NA:s betyglista efter vårsäsongen.  

Läs mycket mer om Nordin Gerzics spelmissbruk i lördagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.  

Mer läsning

Annons