Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerzic tillbaka mot BP

Nordin Gerzic tillbaka efter avstängning och ersätter skadade Fredrik Nordback. Annars inga ändringar i ÖSK:s startelva mot Brommapojkarna i kväll.

Annons

– Första halvlek var inte bra, men efter paus skapar vi tillräckligt för att vinna med några mål, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Han refererar till måndagens förlust mot Gais på Behrn arena.

– Jag är naturligtvis inte nöjd med resultatet, men kan inte stirra mig blind på det heller. Vi gör ändå en hel del bra saker, och med normal utdelning vinner vi matchen. Gais har å andra sidan två chanser, och gör mål på båda, säger han.

Ändå – Mjällby och Gais är lag man ”ska” slå på hemmaplan om man vill slåss i toppen?

– Jag förstår att det är lätt att se det så. Men jag skulle vara orolig om vi inte spelade oss till de chanser som krävs för att vinna. Nu kan vi ändå jobba utifrån förutsättningen att det räcker att vi blir effektivare, att vi får med oss marginalerna.

Stort övertag i bollinnehav före paus mot Gais, ändå skapar ni just ingenting. Varför?

– Problemet är att vi sätter för dålig fart på bollen. Mot lag som sjunker så djupt som Gais betyder det att man ger motståndaren tid att förflytta sitt lag och täppa till alla luckor. Vi pratade om det i paus, och gjorde det mycket bättre sedan även om utdelningen uteblev.

Både Mjällby och Gais har vunnit på Behrn arena med mycket lågt försvarsspel om snabba omställningar?

– Låga försvar måste vi lära oss att möta, särskilt på hemmaplan. Många kommer att möta oss på det viset. Två saker är viktiga att tänka på – att hålla i gång farten i vårt anfallsspel och att inte få panik när motståndaren någån gång kommer fram mot oss.

– Vi saknar lite kyla i försvarsspelet, och gör i bland de problem vi ställs inför större än de är.

– Vad gäller anfallsspelet vill jag se bättre tålamod, att vi inte låter oss stressas om vi inte får utdelning tidigt. I vårt spelsätt ingår att trötta ut motståndarna genom att flytta bollen snabbt inom laget. Då får man ofta vänta på målen, säger Sixten Boström.

Matchguide

Vad: Brommapojkarna-ÖSK.

När: Klockan 19.00.

Var: Grimsta IP.

Följ matchen: Direktrapport på na.se med start en timme före avspark.

Mer läsning

Annons