Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna kryssade – drömresultat för ÖSK

Gif Sundsvall hade chansen att sätta press på, och passera, ÖSK i tabelltoppen av superettan. Men fick bara kryss, 1–1, borta mot sexan Assyriska.

Annons
Kevin Walker.

Johan Eklund gav Sundsvall ledningen redan i den tredje minuten. Då var Sundsvall uppe på 56 poäng, två fler än ÖSK, och skulle i så fall sätta extra press på Peo Ljungs lag inför bortamatchen mot Örgryte i morgon, måndag.

Men Assyriskas Hezha Agai kvitterade i den tionde minuten, och sedan blev det inga fler mål på Södertälje fotbollsarena inför 1 409 åskådare.

Giffarna fick därmed nöja sig med en pinne och har nu 54 poäng. Det är lika många som ÖSK, men ÖSK har tio måls bättre målskillnad. Och Giffarna är kvar på kvalplatsen. Tre ÖSK-poäng borta mot Örgryte på måndagskvällen betyder alltså att ÖSK rycker ifrån Sundsvall i kampen om en direktplats till allsvenskan. Falkenberg, som slog Varberg på lördagen, toppar på 58 poäng.

Förre örebroaren Idol-Kevin Walker, lagkapten, spelade 90 minuter på Sundsvalls mittfält. En annan förre örebroare, målvakten Oscar Berglund, satt på bänken.

Mer läsning

Annons