Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haginge från start mot Hammarby

Patrik Haginge ersätter Daniel Björnquist som högerback mot Hammarby.

Annons

- Det kommer att bli så, bekräftar assisterande tränaren Axel Kjäll för na.se.

ÖSK ligger sist i allsvenskan, med bara en poäng på de fem inledande matcherna, och är i skriande behov av första trepoängaren.

I torsdagens publikmatch mot Hammarby är Daniel Björnquist avstängd efter utvisningen mot AIK senast. Veteranen Patrik Haginge är den naturliga ersättaren och så blir det också.

När det gäller startelvan i övrigt är Axel Kjäll lite mer förtegen. Onsdagens träning på Behrn arena gav inga ledtrådar.

Ni har möblerat om en del i laget på sistone. Vad beror det på?

- Mot AIK var Erik Moberg tillbaka i full träning efter sin hjärnskakning och vi kände att vi ville ha in honom i laget även fast han bara varit med på två träningar. Och vi tyckte att Ayanda (Nkili) kunde ge oss en bättre defensiv balans eftersom det var den typen av matchbild. Vi ville ändå ha kvar Nordin på planen för hans förmåga att hålla i bollen och skapa lugn i spelet så då blev det den mest naturliga platsen för honom, säger Kjäll om valet att placera Gerzic i anfallet.

Återgår Nordin till sin ordinarie mittfältsroll mot Hammarby?

- Det har vi inte bestämt helt än. Vi tycker att vi inte fick ut max av honom i den rollen han hade senast men Hammarby har också vissa saker i sitt spel som gör att det kan öppnas upp för honom i den rollen. Han kommer att spelas, det är säkert, men det är inte riktigt klart i vilken position, säger Kjäll.

Daniel ”DG” Gustavsson hade ett stolpskott mot AIK och var piggare än vad han visat tidigare i allsvenskan. Kjäll säger att ”DG” kommer att starta även mot Hammarby men det är osäkert om det blir på topp eller på kanten.

Marcus Pode var petad mot AIK men är aktuell för spel från start.

- Han hade en tuff försäsong när allsvenskan började då han fick spela en del matcher trots att han var sjuk. Han ställde upp för laget på ett fantastiskt bra sätt. Petningen mot AIK tror jag man ska vara försiktig med att se som en petning. Det hade mer att göra med taktiska beslut som vi valde att göra. Han är så pass bra spelare att han ska ingå i en startelva, men sen kan jag inte lova att han kommer att starta i morgon.

ÖSK har tagit ut 19 spelare till matchen.

- "Sebbe" Ring kommer till och Björnquist försvinner jämfört med AIK-matchen. Sen får vi se vem som försvinner i sista stund. Mot AIK var det Jonathan (Lundberg). Alla var i träning i dag men det är ändå några som är lite småslitna, säger Kjäll.

På skadelistan finns för närvarande skyttekungen Alhassan ”Crespo” Kamara samt Christer Lipovac som är borta två-sex veckor med ljumskproblem.

Mer läsning

Annons