Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haginge i nygammal roll

Backklippan Michael Almebäck skadad. Då trädde ett nytt mittlås fram och Patrik Haginge fick kliva in bredvid Magnus Wikström i mitten.
- Det var lite ovant faktiskt, säger Haginge.

Annons

Under de senaste åren har Patrik Haginge växlat mellan mittback och högerbackspositionen. Men det är den senare som han har spelat på mest.

- Det var min första allsvenska match som mittback på länge. Men det kändes bättre och bättre ju längre matchen led.

Känner du dig redo för rollen som mittback?- Ja, absolut. Jag spelar på den rollen som tränarna säger. Men vi får se, det kan bli mittback, högerback eller bänken till och med.

Efter en riktigt bra första ÖSK-halvlek blev den näst intill omvänd i den andra. ÖSK uppträdde passivt och hade stora problem med Trelleborg inledningsvis i den andra halvleken.

- Man kan fråga sig varför, vi visste att Trelleborg var starka i början av andra, de har gjort många mål då. Jag vet inte om vi har snackat för mycket om det, men det var ju precis vad som inträffade att de gjorde mål i början.

Mot slutet i den andra halvleken började buropen sprida sig runt om på läktarna.

Det var nästan närmare 2-3 ett tag?

- Ja det var nog det, vi var helt paralyserade. Jag försökte gå runt och peppa alla och intala oss att vi är bättre och gå för ett tredje mål. Med lite tur gick det så, säger Haginge.

ÖSK, som har släppt in fyra mål i slutet på matcherna under säsongen, fick för ovanlighetens skull göra två mål i slutminuterna.

- För en gångs skull i år så har vi lite tur med oss, det var vi värda. Det känns som att vi spelade en ganska dålig match faktiskt. Jätteskönt att vinna en sån här match, säger Patrik Haginge.

Mer läsning

Annons