Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haginge: "Känslan bättre än 2012"

För första gången från start i år. Patrik Haginge tackade för förtroendet och krutade in 1–0 för ÖSK mot Hammarby.– Det är mycket vi kan vara nöjda med, men det finns också mycket saker att jobba med, säger Haginge.

Annons

Nämn namnet Patrik Haginge och målskytt kanske inte är det första ordet som ploppar upp i skallen.

– Nej, det är inte jätteofta det sker, men jag brukar göra något mål per säsong. Förhoppningsvis är det inte det enda det här året.

– Vilken målskytt, utbrister samtidigt Nordin Gerzic när han går förbi under intervjun.

Ja, för i första halvlek klev Haginge fram och gav ÖSK ledningen med 1–0 mot Hammarby.

– Jag tror vi hade en hörna. Först nickade de undan den, men den kom tillbaka och vi slog in den. Jag kom på bakre delen i straffområdet och hoppades på en nicktouch eller retur, och det blev precis så. En av deras spelare försökte nicka bort den, men det blev bara en touch och bollen kom ut till mig. Fick jättemycket tid på mig och det var ganska öppet. Nu blev det ribba in också. Jätteskönt, säger ”Hagge”.

Men Hammarby vände på matchen efter en frispark från Kennedy Bakircioglu som letade sig fram till Mats Solheims panna och in i mål till 1–1. 2–1 kom i andra genom Birkir Már Sävarsson som satte dit den från nära håll. Ahmed Yasin blev dock poängräddare på straff efter att Eidur Sigurbjörnsson gått omkull i offensivt straffområde.

– Det blev lite deppigt vid 1–2, med tanke på historiken vi har. Men vi gasade på och var värda en straff. 2–2 får vi väl vara … ja, vi är absolut värda det men vi hade bud på mycket mer i första halvlek och borde gjort minst två mål då. SÅ det är synd, man hade velat vinna en sån här match.

Kändes ändå som att ni inte vek ner er efter deras andra mål?– Nej, vi gasade på och vi vet att det går upp med mycket folk. När vi vinner bollarna får vi jättelägen till omställningar. Synd bara att vi inte kunde utnyttja det lite bättre Vi var lite stressade … eller stressade ska jag inte säga, men vi slarvade en aning.

Är det en del av att ni vill mycket med tanke på tabelläget?

– Absolut och att självförtroendet inte är hundra på alla spelare. Det är en blandning kanske med att någon heller inte är i form, men vi gör allt vi kan för att göra mål och vi gjorde ändå två i dag. Det är trots allt en dubblering av vad vi åstadkommit tidigare. Det är mycket vi kan vara nöjda med, men det finns också mycket saker att jobba med.

För Haginge själv var det här första matchen från start i allsvenskan. Och nog går det att säga att han tog chansen.

– Jag tycker jag gjort det bra i alla inhopp hittills och på träningar. Det är inte elva spelare i det här laget utan det kommer behövas 19-20 spelare. Där ingår jag och nu gjorde jag det från start. Nästa match kanske det är via ett inhopp. Men oavsett om man spelar eller inte måste man ge allt.

I dagens ÖSK-trupp är Haginge en veteran som upplevt medgång och motgång. Den period som ligger närmast i paritet med 2015 års inledning är 2012 då ÖSK trillade ur allsvenskan.

– Men känslan är bättre nu. 2012 var känslan väldigt svag och vi visste att vi skulle få problem. Och så är det nu också att om man inte gör jobbet hundra procent så vinner man inte matcherna. Men det känns ändå som vi ligger lite längre fram nu än vad vi gjorde då. Det gäller att vara ödmjuk och jobba stenhårt för här får man ingenting gratis.

Hur ser du på inramningen?– Jättekul med så mycket folk, kul med många bajare och örebroare. Det är skoj. Kubanerna skötte sig jättebra och kul att vi bjuder på en bra match och en del mål. Hoppas de kommer tillbaka.

Mer läsning

Annons