Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamad: Jag ska fira i Örebro

I natt firade Örebro-killen Jiloan Hamad sitt allsvenska guldmål tillsammans med lagkompisarna i Malmö FF.

Annons

– Det är nog mitt viktigaste mål i karriären. Jag bara njuter, säger Hamad till NA direkt från segerfesten på Swedbank stadion.

Jiloan Hamad lämnade BK Forward och Örebro redan som 17-åring. Tre år senare fick han lyfta SM-bucklan med MFF.

Hamad såg själv till att avgöra guldstriden med sitt 1–0-mål på volley.

– Vi gjorde inte vår bästa match mot Mjällby, men det har varit en underbar säsong och det var skönt att ta guldet i sista matchen, säger han.

– Nu ska vi ut och festa. Sen ska jag vara ledig och åka till Örebro och fira med vänner och familj.

Var det många örebroare på plats som stöttade dig?– Nä, bara pappa. Det var svårt att få biljetter. Men alla vänner från Örebro har hört av sig efter matchen.

Mitt i det stimmiga festsorlet passar guldhjälten på att gratulera ÖSK till tredjeplatsen och lilla silvret.

– Jag har följt ÖSK sedan jag var liten och jag är jätteglad för Örebros skull. Sixten Boström är mannen bakom alltihop. Sättet han förvandlat ÖSK på är otroligt. Han har ändrat filosofi, bytt till 4–3–3, och vågat satsa på spelare som Nordin. Det hade aldrig Patrick Walker vågat, säger Hamad.

Aldrig chansenSjälv fick han aldrig chansen i ÖSK.

– De gjorde fel som inte tog mig när jag gick till Malmö. Det har låtit som om ÖSK inte hade möjlighet att matcha Malmö ekonomiskt, men det handlade inte om pengar. Jag hade kunnat spela gratis för ÖSK om de velat ha mig som 17-åring, säger han.

Flytten till Malmö blev ju inte så dum, trots allt. Och nästa år väntar spel i Champions league för Forward-killarna Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz (hoppade in i 85:e minuten i går) och reservmålvakten Dejan Garaca.

– Men just nu är det bara att njuta, säger Jiloan.

Mer läsning

Annons