Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan ersätta Almebäck

Degerfors mittback Christoffer Wiktorsson, 21, är på väg bort från klubben. Kontraktet går ut efter säsongen, men han kan försvinna redan i sommar. 
ÖSK har tidigare visat sitt intresse.

Annons

– Han är redo för nästa steg. En allsvensk klubb på den övre halvan vore rimligt, säger agenten Ivar Lidén.

Allt sedan han slog igenom i A-laget 2007 har Christoffer Wiktorsson ryktats lämna moderklubben Degerfors IF för spel högre upp. I oktober 2009 nobbade han ett bud från Örebro SK och skrev i stället på nytt tvåårskontrakt.

I höst går det ut – och inte mycket talar för att mittbacken väljer att stanna i Dif.

– En ung, duktig spelare med utgående kontrakt är självklart jätteintressant. Det har funnits intresse kontinuerligt genom åren, nu väntar vi på att det ska gå ett steg till, säger Ivar Lidén.

Degerfors IF har gett Wiktorsson ett kontraktsförslag, men inte fått något svar. Eftersom kontraktet går ut är Wiktorsson fri att prata med andra klubbar, och kan lämna Dif i höst – utan att Dif får mer än utbildningsbidrag som ersättning.

”Pågår ingen diskussion”Tränaren och sportchefen Patrik Werner har trots allt hopp om att kunna behålla sin backklippa.

– Vi har gett honom ett kontraktsförslag. Han har inte sagt nej till det, men det pågår ingen diskussion just nu. Vi vill naturligtvis ha kvar honom, samtidigt förstår jag om en spelare vill spela så högt upp som möjligt, säger Werner.

Har någon klubb hört av sig?– Vi har inte fått någon konkret förfrågan från någon klubb i alla fall, säger Werner.

Men enligt Ivar Lidén bör nog Dif inte hoppas allt för mycket.

– Klart att de vill förlänga kontraktet, men samtidigt vet de vad som komma skall. De kan ju få en extra slant om han går redan nu i sommar.

Hur sannolikt är det att han gör det?– Det beror ju mycket på vad som händer med klubbarna i allsvenskan och övriga Skandinavien.

Örebro SK har visat intresse tidigare och tappar nu Almebäck.– Ja, det stämmer. Vi får se. Göteborg har ju tappat Sigurdsson också, säger han.

Wiktorsson själv väljer att ligga lågt med kommentarerna i det här läget.

– Jag tänker inte så mycket på det där nu när jag är mitt uppe i säsongen. Kommer det något vettigt förslag så ska jag lyssna på det, säger han.

Mer läsning

Annons