Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har försökt att hjälpa Nordin"

Nordin Gerzic klev ut och offentliggjorde sitt spelmissbruk. Ett stort steg för människan.Ett diffust för fotbollsspelaren.

Annons

Lånekontraktet med ÖSK går ut sista juli. Efter det datumet är Gerzic återigen IFK Göteborgs spelare om inte parterna kommer överens om en förlängning eller en affär. Hur framtiden blir för mittfältaren, som flera gånger om antytt att han vill vara kvar i Örebro, håller Mats Gren, nytillträdd sportchef i IFK Göteborg fortsatt hemlig.

– Jag har pratat med både Nordin och ÖSK. Men vad som är sagt ligger vi lågt med. Magnus Sköldmark är ombedd att återkomma till mig hur ÖSK tycker och tänker. Jag vill att den här frågan ska vara löst före sista juli, säger Gren.

Om ÖSK önskar låna Nordin vidare, vad säger du då?– Det är en hypotetisk fråga. Jag måste stämma av med Mikael Stahre också och se hur truppen ser ut. Och inte minst spelarmässigt kring det centrala mittfältet. Saker och ting förändras hela tiden så jag kan inte svara på det än.

Har IFK Göteborg legat bakom att Gerzic valde att gå ut och berätta om sitt missbruk?– Nej.

Men ni har känt till det?– Ja, Håkan Mild och Micke Stahre visste ju om det och har försökt att hjälpa honom. Det var bra att han gick ut och pratade om det. Ett sådant här beroende går nästan som sjukdom och är svårt att komma ur, säger Mats Gren.

Mer läsning

Annons