Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade lös benbit i magen

På väg tillbaka från magbråcksoperation – men fortfarande mystiska smärtor.
Då hittade landslagsläkaren Leif Swärd plötsligt en lös benbit i ÖSK-stjärnan Andreas Haddads mage.
– Jag har förstått att något har varit fel, även efter operationen har jag haft ont, säger anfallaren – som nu hoppas att bedövningssprutor ska räcka för snabb comeback.

Annons

NA kan nu berätta om Andreas Haddads mystiska skada som hållit honom borta från fotbollen i flera månader. För det är inte bara magbråck och operationen för snart sex veckor sedan som spökat. Det fick han röntgenbevis på under måndagens besök i Göteborg på ansedda IFK-kliniken. Där undersöktes han – på eget initiativ – av landslagsläkaren Leif Swärd och bråckspecialisten Anders Falk, som utförde Haddads magoperation i våras.

– Tidigare genomgick jag en röntgen i Örebro men då hittade man inget. Så operationen i Göteborg gjordes efter att symptomen pekade på magbråck. Efteråt har jag känt mig bättre men ändå att känt att något inte varit rätt. Jag har haft för ont. Så jag åkte till Swärd och Falk för en ny röntgen.

Som på måndagen plötsligt visade en annan skada.

– Jag har en lös benbit i magen. Så mycket mer vet jag inte. Det är en skada som mycket väl kan ha kommit på grund av magbråcket, det brukar kunna bli att man skadar sig på annat vis då. Synd att vi inte såg det direkt i Örebro, men samtidigt är jag väldigt glad för att vi hittade det nu.

Andreas Haddad fick en handfull smärtstillande sprutor på det ömmande stället kring magen.

– Vi får hoppas att kortisonet gör susen. Gör den det kan jag nog vara med och spela om två veckor igen. Jag testade jogga lite på innegården på kliniken och då kändes det faktiskt riktigt bra. Så har det inte känts tidigare efter operationen, säger Andreas Haddad på väg hem från Göteborg.

Mer läsning

Annons