Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälpgumman blev Bedoya

Skrällen inför matchen: Tommy Wirtanen in på ÖSK:s mittfält.
Ett val som föll väl ut.
– Vi ville ha en spelare så lik Alejandro Bedoya i spelet som möjligt, förklarar tränaren Sixten Boström.

Annons

Bedoya var avstängd. Men i stället för att ta in Per Johansson, Erik Nilsson eller Emil Berger på mitten valde Boström hjälpgumman Wirtanen.

– Tommy har spelat på mitten förr, och orkar att ta de djupledslöpningar som Bedoya brukar göra. Och han är dessutom van att klara defensiva uppgifter, säger Sixten.

Bakåt höll Wirtanen Astrit Ajdarevic i strama tyglar före paus. I andra halvlek valde Ajdarevic att dra sig långt ut på vänsterkanten för att slå inlägg.

"Ondödig press"– Vi kom för långt ned i planen, hamnade under onödigt stor press i början av andra halvlek. Å andra sidan hade vi en rad chanser att kontra in 2–0, men inte förrän en back helt utan nerver klev fram lyckades vi få dit bollen som dödade matchen, säger Sixten, och refererar till ett antal jättelägen innan Patrik Anttonen med en yttersida tryckte in tvåan.

"Blottade oss"IFK-tränaren Janne Andersson tyckte att första halvlek från hemmalagets sida var alldeles för feg, men att första halvan av andra var mycket bra.

– Kanske vår bästa fotboll den här säsongen. Det var bara tillfälligheter som gjorde att vi inte fick till en kvittering. Sedan tog vi lite för stora chanser, och blottade oss bakåt, säger Andersson, efter femte raka utan seger.

"Haddad hade inget val"Andreas Haddad opererades på onsdagen.

– Vi tog ett snabbt beslut om det. Han kunde helt enkelt inte spela med den skada han hade, och då fanns inget annat val, säger Sixten Boström.

Mer läsning

Annons