Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid för spelarförsäljning

Om några europeiska fotbollsklubbar vill plocka russinen ur ÖSK-kakan så är det hög tid att skrida till verket. Vid midnatt stänger nämligen det internationella transferfönstret.

Annons

Magnus Sköldmark är visstids-anställd av ÖSK fram till mitten av september och ansvarar för att sköta klubbens möjligheter till att ro in pengar på spelarförsäljningar. Efter den senaste haussen kring ÖSK-spelarna skulle man kunna luras tro att han har det rejält hektiskt.

- Nä, just nu är det lugnt. Bara en massa rykten och diskussioner men ingenting konkret att ta ställning till.

Under sommaren har NA rapporterat om att ÖSK redan tackat nej till ett bud på spelaren Roni Porokara från italienska Ascoli.

- Försäljningsbiten är en del av den långsiktiga verksamheten. Egentligen är det ointressant när man säljer. Det viktiga är att man får betalt på rätt nivå.

Trots att det, enligt Sköldmark, inte har kommit några fler konkreta bud på någon ÖSK-spelare så följer flera europeiska klubbar ÖSK:s framfart i allsvenskan. Det visar inte minst den frekventa närvaron av scouter på Behrn arena. Men varför handlar de inte?

- Generellt är klubbarna noggrannare i rekryteringen av spelare i dag än för några år sedan. En spelare måste numera prestera under en längre tid. Sedan är det lite mindre pengar i omlopp just nu om man bortser från de absoluta toppligorna.

Men det är lång tid fram till midnatt. Kan man utesluta att någon spelare lämnar ÖSK?

- Absolut inte. Det kan svänga fort.

Mer läsning

Annons