Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmberg sänkte Skúlason

Kalle Holmberg fick göra allsvensk debut från start.
Han började med att sätta in en stentuff tackling på hemmalagets stjärna Ari Skúlason som senare fick kliva av på grund av smällen.
- Det var meningen att ta bollen, säger Holmberg.

Annons

Du är 19 år och får göra din första allsvenska match från start. Hur agerar du i matchinledningen? För Kalle Holmberg var svaret enkelt. Gå in stenhårt mot motståndarlagets bästa spelare efter en knapp minuts speltid.

- Kan vara ett bra sätt att komma in i matchen. Men jag ville inte göra honom illa, säger Kalle Holmberg.

Skúlason, för övrigt en spelare som flitigt ryktades vara på väg till ÖSK i höstas, spelade vidare halvleken ut men såg ut att ha ont efter den omilda behandlingen. Strax efter paus klev han också av till följd av skadan.

Utbytt mot AlimiKalle Holmberg spelade vidare tills han blev utbytt mot Armend Alimi i den 62:a minuten. Men precis som resten av ÖSK hade den unge talangen svårt att få ut något offensivt.

- Jag försökte göra bra ifrån mig och komma in mer i spelet. Men det gick väl sådär, säger Holmberg.

Som inte heller är helt nöjd med lagets insats.

"Vårt fel"- Vi jobbar inte som ett lag och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Vi gör det helt okej i första när vi kommer tillbaka och William sätter 1-1. Sedan har vi lite otur med ett par domslut men man kan inte skylla för mycket på det heller. Det är vårt fel att det blev så. Nu måste vi göra en bra träningsvecka och fokusera på nästa match mot Djurgården, säger Holmberg.

Mer läsning

Annons