Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmberg: "Skönt att det har lossnat"

Han började säsongen på en kant, men har hamnat på topp.
- Jag har ju alltid varit anfallare, så det är klart att jag gillar det, säger Kalle Holmberg. 

Annons

20-åringen svarade för ett vackert ledningsmål i Varberg i söndags. Fick bollen mitt på motståndarnas planhalva, avancerade och sköt från halvdistans i första hörnet.

Det var Kalle Holmbergs sjunde mål i superettan, och tog honom upp i ensam ledning i den interna skytteligan.

- Skönt att det lossnat lite. Jag har aldrig gjort så många mål på den här nivån tidigare, och det är jättekul att de kommer nu, säger Kalle.

Men anfallare har Kalle alltid varit. Under pojk- och juniorår och i landslagssammanhang. Han har inte vantrivts som yttermittfältare, men gillar anfallspositionen bättre.

- Jag är mer van vid den rollen sedan tidigare. Men jag gillar att vara delaktig i spelet mycket, och som vi spelar i ÖSK är man mycket med i spelet på båda positionerna. Skillnaden är väl att man kommer lite närmare målet som anfallare.

I Peo Ljungs lag är de två på topp med i speluppbyggnad, ta emot och fördela ut vidare för att sedan söka position i straffområdet.

- Det är roligt, och passar mig.

I kväll väntar Falkenberg på Behrn arena. Serietrean som bara är en poäng bakom ÖSK och två bakom Gif Sundsvall som dock har en match mer spelad.

- De har gjort det väldigt bra så här långt, och det kommer att bli en svår match. Men vi är starka hemma, och det gäller att vi gör vårt.

Allt talar för att Kalle och Shpetim Hasani startar i ÖSK-anfallet, precis som i Varberg.

Mer läsning

Annons