Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag tar han över ÖSK-rodret

I dag tillträder Simon Åström som ny vd och klubbchef för ÖSK.Och han gör det med stort självförtroende. - Vi är kanske det lag som spelat bäst fotboll i Sverige under hösten, tycker 32-åringen.

Annons
Nye vd:n Simon Åström (t.h), ordföranden Björn Åqvist och sportchefen Magnus Sköldmark fanns alla på plats på Nya Parken.

Simon Åström presenterades som Jan Karlsson ersättare den 1 oktober, och på måndagen tillträder han officiellt tjänsten som vd och klubbchef.

Men redan på söndagen fanns han på plats på Nya Parken och fick se ÖSK förlora med 2-0 mot Norrköping.

- Det är klart att humöret inte är på topp efter en sådan här match, men det ska bli väldigt kul att komma igång i min nya roll. Det är klart att det har kliat i fingrarna att få komma in och ta tag i arbetet på riktigt.

Resultaten under söndagen gör att den lilla, lilla chans på spel i Europa som fortfarande fanns kvar nu är helt borta.

- Det är klart att det är trist, men det hade varit en otrolig bonus att ta sig ut dit redan nu. Jag har inte kunnat påverka det så mycket, men mitt jobb nu handlar om att skapa förutsättningar för att vi på sikt faktiskt ska kunna kriga i toppen av tabellen löpande.

Att göra ÖSK till ett stabilt allsvensk topplag som "ständigt aspirerar på en allsvensk topplacering med medaljer och Europaspel" är den kravbild som finns på Åström när han nu bänkar sig vid skrivbordet i Behrn arena. 

Nyckeln för att nå dit stavas en kraftigt ökad omsättning.

- Om vi grovt säger att vi omsätter 50 miljoner i nuläget så vet vi att vi behöver upp på mellan 80-100 miljoner för att vara ett stabilt topplag, förklarar Åström.

Vad gör du under din första dag som ÖSK-vd?

- Fokus direkt. Kavla upp ärmarna och börja arbeta ordentligt, det är vad det handlar om.

Läs mer om matchen i Norrköping i måndagens NA, papperstidningen, som också går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons