Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibrahim funderar på ÖSK-förslag

ÖSK vill ha BK Forwards mittfältare Josef Ibrahim. Frågan är om huvudpersonen själv vill dit.
– Jag har fått ett kontraktsförslag som jag ska fundera över, bekräftar Ibrahim för NA.

Annons

Vid flera tillfällen har 19-årige Josef Ibrahim tränat med ÖSK. Senast i november där han övertygade så pass mycket att ÖSK-ledningen bestämde sig för att ge mittfältaren ett kontraktsförslag. Därmed kan han på kort tid bli den andre spelaren som ÖSK hämtar från Forward då klubben i fredags gjorde klart med Ahmed Yasin.

– Jag har inte bestämt mig ännu. Jag har fått ett förslag som jag ska fundera över, säger Josef Ibrahim.

Nu är det dock inte bara ÖSK som är ute efter Forward-talangens namnteckning. Enligt Ibrahim är ytterligare två allsvenska klubbar ute efter honom. Nykomlingen Syrianska är den ena och i dag inleder han en veckas provspel med klubben.

Malmö inte aktuelltSå sent som i fjol var Ibrahim även nere och tränade med de regerande svenska mästarna Malmö FF. Någon återkomst dit lär det däremot inte bli.

– Vi fick ett bra intryck av Josef när han var här, men den spelartypen har vi redan i truppen. Därför känns det fel att bjuda hit honom igen när vi ändå inte har för avsikt att erbjuda honom något kontrakt, säger Malmös tränare Roland Nilsson till NA.

När Ibrahim bestämmer sin fotbollsframtid är ännu inte klart. Helst före nyår, och när alternativen ska övervägas erkänner mittfältaren själv att ÖSK ligger bra till.

– Självklart lockar det att spela allsvenskt i Örebro. Jag har min familj i stan och behöver då inte flytta ifrån dem. Sedan är ju ÖSK en bra klubb med en spännande framtid, säger Ibrahim.

”Vi vill ha honom”ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren gör ingen hemlighet av att man gärna ser Ibrahim i den svartvita tröjan kommande säsong.

– Josef är en teknisk och rörlig mittfältare som är duktig på att utmana sin motståndare. Sedan är det en lokal förmåga i en väldigt bra ålder. Vi hoppas att han väljer ÖSK och för diskussioner med honom.

Mer läsning

Annons