Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rolig debut för Wiktorsson

Det dröjde sju omgångar och 607 minuter innan Christoffer Wiktorsson fick göra allsvensk debut i ÖSK.
– Men den kunde ha blivit roligare än så här, säger mittbacken från Degerfors, som skolas om till vänsterback av Sixten Boström.

Annons
Christoffer Wiktorsson.

Peter Samuelson har hoppat in i två matcher nu och skrapat ihop fem ordinarie minuter i allsvenskan. Mot Djurgården kom till slut även Christoffer Wiktorssons chans att släppa Degerforstiden bakom sig och göra allsvensk debut. Han gjorde det i svårt läge. När ÖSK spelade med tio man, låg under med 2–1 och Djurgården kontrollerade matchbilden.

– Jag tycker att det gick helt okej, även om jag aldrig sattes riktigt på prov. Skönt att ha debuten avklarad och känna att man får chansen. Även om det hade kunnat bli mycket roligare än så här, säger han.

"Jäkligt jobbig förlust" 

Han ersatte inte varnade Samuel Wowoah som många säkert hade trott. I stället flyttade ”Sammy” upp ett hak i banan och avslutade matchen som vänstermittfältare när ÖSK spelade 4–4–1.

– Bortsett från första kvarten tycker jag att vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Djurgårdens 1–1-mål blev en boost och utvisningen var olycklig. Dessutom fick de ett mål till nästan direkt efter det och kunde spela på det. En jäkligt jobbig förlust, säger han samtidigt som förre lagkompisen Martin Broberg, skadad mittfältare i Djurgården, sken som solen i kvällsmörkret.

– Att jag kom in fick jag ändå se som ett kvitto för framtiden. Men det är klart att den här starten inte känns bra. Vi får ta med oss slutet på första halvlek i alla fall.

Mer läsning

Annons