Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vila för Rinne

EM-guld i tisdags med efterföljande firande. Men i morgon är Jacob Rinne tillbaka i ÖSK-truppen.

Annons

ÖSK har varit i gång under några veckor med träningen inför den allsvenska omstarten mot Djurgården på lördag.

Samtidigt har målvakten Jacob Rinne varit med U21-landslaget som gjorde stor succé och vann EM-guld.

Många av spelarna går nu på semester. Men det gäller inte för Jacob Rinne och de andra allsvenska spelarna. I morgon, fredag, ansluter Rinne till ÖSK-truppen igen.

– Han är med i morgon, men fick en dag extra ledigt nu. Nu har han inte haft någon semester, men vi har matcher framöver men det kan bli någon dag här och där för honom. Men nu har han fått ett så häftigt äventyr, säger assisterande tränaren Axel Kjäll.

Han får en boost av mästerskapet?– Ja, precis. Det tror jag.

Vad säger du om EM-framgångarna?– Otroligt roligt för svensk fotboll. Dels för själva resultatet, men kanske framför allt för den öppenhet och kärlek de gett till fansen och som de fått tillbaka. De är ju för supportrarna man spelar. Visst är det speciellt även med A-landslaget, men det här var någonting extra. De känns så unga och oförstörda, det ser vi inte minst i intervjuerna där de är glada och spontana, i stället för en 33-åring som bara tycker det är jobbigt, säger Kjäll.

Kan framgången fungera som inspiration för er?– Ja. Alla säger ju att mästerskapssomrar blir häftiga. Nu var Sverige inte med i VM förra året, men vi fick vi en sån sommar nu i stället. Alla såg matcherna, alla pratade om dem, satt på uteserveringar och så vidare. Då blir det inspirerande att spela fotboll. Så det hoppas jag verkligen att det ger en boost till hela allsvenskan och till oss också förstås.

Mer läsning

Annons