Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget ÖSK för Almebäck - ny klubb klar 

ÖSK-fansen kan glömma Michael Almebäck.I alla fall det här året.

Annons

Många vill se förra publikfavoriten ”Iron-Mike” fylla upp mittbacksluckan i ÖSK. Men de som hade hoppats på en övergång hoppas för mycket. I alla fall just nu. På lördagen blev övergången från Bröndby till Esbjerg klar. På Esbjergs hemsida skriver klubben att de tecknat ett lånevatal med mittbacken.

Nyligen blev det klart att tidigare Malmö-anfallaren Daniel Larsson lånas ut från spanska Granada till Esbjerg.

– Michael Almebäck var en stor profil i Örebro, och han spelade regelbundet i Club Brügge . Han är en spelare som kännetecknas av styrka i defensiven, och han kommer med aggressivitet, vinnarmentalitet, snabbhet och fysik, säger Niels Erik Söndergaard från sportkommittén till klubbens webbplats.

Det blev inget möte med ÖSK i Atlantic cup för Almebäck, som i stället för att resa med Bröndby åker till Turkiet på träningsläger med sitt nya lag.

– Jag är mycket glad och tacksam för en andra chans i Danmark. Det kommer att bli en spännande ny utmaning där jag får chansen att visa att jag är en bra fotbollsspelare. Jag såg Esbjerg spelar i Europa league förra året, så det är en stor klubb som jag nu kommit till, säger Michael Almebäck till webbplatsen.

Mer läsning

Annons