Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget ÖSK-kontrakt för provspelaren

Det blir ingen fortsättning i ÖSK för provspelaren Liridon Silka.

Annons

När ÖSK på torsdagen tränade för sista gången innan jul- och nyårsledigheten innebar det också slutet på testperioden för Motala AIF:s innermittfältare Liridon Silka. Under drygt två veckor har han tränat med den allsvenska truppen i Örebro.

Men något kontrakt blir det inte. I alla fall inte i nuläget.

– Han har gjort ett bra intryck både som spelare och hur han som person smält in i gruppen. Vi är mycket nöjda med provspelet i sig men vi kommer inte att gå vidare nu, säger tränaren Peo Ljung.

23-åringen är ursprungligen från Kosovo men har den gångna säsongen varit nyckelspelare i Motala AIF som avancerade till division 1. Tidigare i höst har han också provspelat för allsvenska konkurrenten Åtvidaberg.

– Silka har många intressanta kvalitéer, en tekniskt skicklig central spelare som har en stark säsong bakom sig. Men vi känner att det är bra att han fortsätter i Motala och spelar division 1-fotboll så kan vi fortsätta följa honom i den miljön. Det beskedet har han fått av oss i dag, säger Peo Ljung.

Han kommer alltså inte tillbaka för fler träningar efter årsskiftet?– Nej, det gör han inte. Han har fått känna på oss och vi på honom. Sedan får vi se hur det blir i framtiden.

ÖSK-truppen har till stor del redan tagit sin form inför den allsvenska återkomsten – med ett stort undantag.

– Det är ingen hemlighet att vi fortfarande söker efter en vänsterback. Vi får se om det kan gå till sig närmaste tiden, säger Peo Ljung.

I övrigt kan följande noteras från årets sista träningspass:

Samuel Wowoah tränar ännu med laget trots att hans kontrakt inte förlängts.

Den skadedrabbade anfallaren William Atashkadeh avslutade passet med lindad högerfot.

Mittfältarna Mohammed Saeid och Tobias Nilsson tränade enskilt. Saeid har problem med en höft och Nilsson besväras ännu av den ryggskada som höll honom borta stora delar av hösten.

Backen Christoffer Wiktrorsson var frånvarande av privata skäl.

Ayanda Nkili och Samuel Mensah kommer inte till Sverige förrän efter årsskiftet. AIK-värvningarna Daniel Gustavsson, Alhassan Kamara och Robert Åhman Persson ansluter då också efter sin ledighet.

Torsdagseftermiddagen skulle laget sedan ägna åt en jultradition. Spelarna byter konstgräset mot isen i Behrn arena och spelar internmatch i ishockey.

Mer läsning

Annons