Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag kallas Iraks Ronaldo"

Ahmed Yasin, 20, behövde inte lång tid på sig för att göra intryck under landslagslägret i Irak.
– Efter två dagar kallade de mig för Iraks Ronaldo, säger ÖSK-talangen.

Annons

Han var inbjuden som en av sex Europa-proffs som Iraks landslagsledning ville titta närmare på. Redan när Ahmed Yasin landade i Irak fick insåg han att han hamnat i en helt ny värld.

– Det var säkert 100 personer som mötte mig på flygplatsen. Det var många som ville ta kort med mig och det var tv och tidningar där, säger Ahmed.

30 grader varmt

Lägret var av det tuffare slaget med två pass om dagen i 30-gradig värme. För de inhemska spelarna var det försäsong men Ahmed Yasin och de andra Europa-baserade spelarna är som bekant mitt uppe i sin säsong.

– Lite tunga ben och varm om fötterna men det gick bra tycker jag, säger Ahmed som också snabbt fick ett nytt smeknamn.

”Dribblingar och så”

– Jag körde en hel del dribblingar och så. Efter två dagar fick jag smeknamnet ”Iraks Ronaldo”, säger han.

En träningsmatch blev det då laget mötte Erbil från Kurdistan. Irak förlorade med 1–0 men Ahmed gjorde en bra match och fick spela 90 minuter.

– Alla andra Europa-spelare blev utbytta så det var bara jag som fick vara kvar hela matchen. Det var skönt att ha tränarens förtroende. Och bra för mig att få spela 90 minuter. Det var länge sen sist.

Med sig hem tar han också den nyvunna stjärnstatusen.

– Det är helt annorlunda än i Örebro. Fotbollsspelare blir behandlade som kungar. Det var inte så många som hade sett mig spela men många hade läst om mig. Jag blev stoppad på stan av folk som ville ta kort och bjuda på mat.

Fokuserar på ÖSK

Nu är han tillbaka i Sverige och laddar för spel med ÖSK igen. Ahmed har fått ett par inhopp under säsongen i ÖSK men hoppas på mer. Landslagskarriären är ännu inget han fokuserar på.

– Att få mer speltid i ÖSK är allt jag tänker på nu. Jag vet att jag är mogen och hungrig när jag får chansen, säger Ahmed Yasin.

Mer läsning

Annons