Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson: "Det andra målet mitt fel"

I den tredje matchen sprack Oscar Janssons nollat. Två gånger om dessutom.
- Tyvärr är båda målen efter misstag av oss, säger ÖSK-målvakten.

Annons

I tre timmar och 25 minuter fick han hålla tätt i årets superetta. Men mot Hammarby på bortaplan kom första baklängesmålen och första förlusten för ÖSK.

- Jag är grymt besviken. Det känns så onödigt, suckar Oscar Jansson när han efter slutsignalen ska försöka samla intrycken.

Hammarbys 1-0 kom efter en slarvig, kort passning av högerbacken Patrik Haginge. Hammarby kunde bryta och Erik Sundin blev frispelad i djupled.

- Vi vet att han hugger snabbt på såna bollar. Jag hann inte riktigt ut. Samtidigt ville jag inte riva ner honom för då hade jag kunnat bli frilägesutvisad, beskriver Oscar Jansson det första målet som föll i den 26:e minuten.

I den 43:e kom tvåan. ÖSK:s mittbackar Magnus Wikström och Ayanda Nkili pressades högt. Nkili spelade hem en lös boll som gick mot Oscar Janssons vänsterfot. Hans utspark bröts och den här gången kunde Billy Schuler friställas i djupled.

- Båda målen kommer efter misstag av oss. Det andra målet är mitt fel. Det är dåligt av mig att inte få bort den bollen bättre. Samtidigt är Hammarby skickliga och utnyttjar sina chanser, säger Oscar Jansson.

- Det var tungt att få med sig det sista målet så nära paus. Ändå tycker jag vi rycker upp oss bra i andra halvlek. Men vi förlorar på att vi inte tar kampen i första.

ÖSK-målvakten hade en hel del att avvärja också. Framför allt på Kennedy Bakircioglus inlägg och frisparkar. En frispark i första halvlek tvingade ÖSK-målvakten till en jätteräddning nere vid ena stolproten när bollen smet över muren.

- Kennedy har seriens bästa högerfot. Han har en otrolig kvalitet i den, särskilt när han får stå och måtta stillastående, säger Oscar Jansson.

- Räddningen var okej. Men sedan kom ju målen ändå. Då spelar den inte så stor roll längre. Tre poäng till Hammarby innebär tre förlorade för oss. Men visst – alla lag kommer att förlora matcher i den här serien. Det är bara att blicka framåt mot nästa match.

Varberg hemma väntar på måndag om en vecka.

Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons