Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jonis" drömmål ger allsvensk chans?

Ett avgörande drömmål, plus ytterligare en fullträff och en assist. Jonathan Lundberg bankar hårt på a-lagsdörren.

Annons
ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

Det 17-åriga ÖSK-löftet, fostrad i Rynninge, hade en stor kväll i Norrköping på onsdagen, då ÖSK besegrade IFK i U21-allsvenskan med 3-2.

"Jonis" satte 1-1 i slutet av första halvlek, sedan ÖSK varit ordentlig utspelat av hemmalaget och mest fått försvara sig.

I andra halvlek spelade han fram Felix Möller till 2-1, innan han sedan IFK kvitterade svarade för rena drömmålet till avgörande 3-2.

- Han stal bollen på egen planhalva, petade förbi en försvarare och gjorde tunnel på nästa innan han stänkte in segermålet. Väldigt väldigt bra gjort, ett riktigt klassmål, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll lyriskt.

Jonathan Lundberg var med a-laget på matchlägret i Portugal på försäsongen. Fick starta i en match och spelade fram Kalle Holmberg till ett av målen mot danska Midtjylland.

I allsvenskan har han än så länge inte fått någon chans, men efter uppvisningen i Norrköping kan det bli aktuellt med en chans på bänken.

Inte minst som ÖSK haft svårt att göra mål, och till och från att ens skapa målchanser under den tuffa serieöppningen.

- "Jonis" har stått precis utanför matchtrupperna hittills, men det kan mycket väl vara hans tur snart. Nu har vi Christer Lipovac ljumskskadad och borta i minst två veckor, så chansen kan komma förr än man tror, säger Axel Kjäll.

Bli inte förvånade om Jonathan Lundber dyker upp på bänken redan på söndag, då ÖSK tar sig an AIK på Friends arena.

Från gårdagens a-träning noterar vi att Michael Seaton tränade fullt, jamaicanen klev av mötet med Sundsvall senast haltande.

Också mittbacken Erik Moberg var med för fullt, ett framsteg efter huvudskadan i premiären mot just Norrköping i allsvenskan.

- Roligt att se Erik tillbaka för fullt. Men vi måste ta det steg för steg, huvudskador är svåra. Det kan bli bakslag, och det är viktigt att vi är lyhörda, säger Axel Kjäll.

Mer läsning

Annons