Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle: Tar på mig ”förlusten”

Kalle Holmberg brände fem heta målchanser. Efteråt tog ÖSK-mittfältaren på sig poängförlusten mot Ängelholm.

Annons

Han kunde ha blivit stor hjälte. Istället blev Kalle Holmberg ÖSK:s största målsumpare i 1-1-matchen borta mot Ängelholm.

I 13:e minuten blev Holmberg frispelad, men chippade över helt rent med Ängelholmsmålvakten Matt Pyzdrowski. I 18:e nickade han utanför. I 38:e blev han återige sopren, efter ett fint inspel från Daniel Gustavsson, men fick felträff och fick se bollen gå högt över. I 52:a skar han in från vänster och tog skott mot bortre, men där var Pyzdrowski med på noterna. Och i 71:a mötte han ett inspel från Marcus Pode på bortre, men sköt rakt på Pyzdrowski.

Efteråt grämde sig Holmberg, förstås.

– Fem chanser, säger du. Fem mål ska det vara, säger jag. Men det blev noll i dag. Det är svårt att säga varför, säger Kalle och sparkar i gruset på parkeringen utanför Ängelholms IP.

– Vid första läget chippade jag bara iväg bollen. Jag trodde jag var offside och tog ett jättdåligt avslut, men sedan visade det sig att jag inte var offside. Vid andra blev jag frispelad, men istället för att ta bollen på nedstuds tog jag den på uppstuds och då gick den tio meter över. Och vid sista läget borde jag ha kunnat placera bollen bättre.

Efter den chansen, i 71:a minuten, sopade en märkbart frustrerad Holmberg högerfoten stenhårt i en reklamskylt.

– Det är skit. Jag måste ta på mig den här förlusten. Eller ”förlust”, det är ju ingen förlust, men känslan är sådan. Man får inte missa sådana chanser som jag brände. Vi skulle ha dödat den här matchen tidigare, säger Kalle.

Istället fick Ängelholm en enda chans, fem minuter in på stopptid, och tog den. 1-0-seger blev 1-1 och ett tungt poängtapp.

Mer läsning

Annons