Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin har hittat rätt i Sundsvall

Planens bäste spelare var en mittfältare med anknytning till Örebro. Förre ÖSK-spelaren Kevin Walker glänste inför sin nya hemmapublik.
- Det var rätt beslut att flytta hit, säger han.

Annons

23-åringen har redan hunnit med en hel del i sin karriär. Han gjorde rekordung allsvensk debut i ÖSK-tröjan 2007. Därefter blev det flytt till AIK, ett förlorat år på grund av blodförgiftning, spel i Väsby och Assyriska innan han i höstas lånades ut till Gif Sundsvall – klubben där han en gång var pojkspelare när pappa Patrick tränade A-laget.

Familjen på läktarenInför den här säsongen blev övergången permanent. Kevin skrev ett treårskontrakt med den allsvenska nykomlingen.

- Här får jag 90 minuters speltid. Det var helt rätt beslut. Dessutom passar det bra socialt också eftersom tjejen kommer härifrån.

En extra poäng i sammanhanget var att Kevins mamma och pappa satt på läktaren för att hälsa på sonen när Sundsvall mötte ÖSK.

- Kul att kunna bjuda på tre poäng när familjen var här, ler Kevin.

Delaktig i segernMot ÖSK var han dominant på mittfältet och delaktig i både offensiven och defensiven. Bland annat slog han hörnvarianten som gav hemmalaget ledningen tidigt i matchen.

- Jag har fått stort förtroende och tar en hel del fasta situationer. Den hörnan blev ju ganska bra, ler han när han beskriver bollen som nådde mål via Ari Skulason och sedan Christian Brinks huvud.

Spelande lagSundsvall har som nykomling fått en bra start på allsvenskan. Två segrar, två oavgjorda efter två inledande förluster. Detta efter ett spel som innehåller mycket passningar längs marken.

- Sören Åkeby har slipat på vår spelidé redan innan jag kom hit. Vi ska vara ett bollskickligt lag. Vi tror på det vi gör och det är kul att se det håller på den här högre nivån också, säger Kevin Walker.

- Och de tre poängen mot Örebro var viktiga för oss.

Vad säger du om årets ÖSK?- Det är ett ungt lag där nästan inga spelare är kvar sedan min tid i klubben. Det tar alltid tid att spela in ett nytt lag. Men får man bara hitta sin grund tror jag laget kan köra på och lyfta sig i tabellen.

Mer läsning

Annons