Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Här är Yasins nya stjärnmöte

ÖSK-stjärnan Ahmed Yasin spelade fram till båda målen när Irak kvalade in till asiatiska mästerskapen. Nu har turneringen lottats.

Annons

ÖSK-mittfältaren Ahmed Yasin har, med det irakiska landslaget, tidigare spelat mot brasilianska stjärnor som Kaká och Neymar och Australien med Tim Cahill.

När Yasin, med två framspelningar i direkt avgörande 3–0-segern mot Kina tidigare i mars, såg till att Irak tog sig till asiatiska mästerskapen blev han stor hjälte – och nu får han chansen till nya stjärnmöten.

För när turneringen, som avgörs i Australien i januari 2015, lottades i operahuset i Sydney på onsdagen drogs Irak till samma grupp som Japan, med stjärnor som Manchester Uniteds Shinji Kagawa och Milans Keisuke Honda.

Lagen kommer att mötas i den andra omgången av gruppspelet, på Brisbane stadium den 16 januri. I första omgången, fyra dagar tidigare, ställs Irak mot Jordanien, och i den sista omgången, den 24 januari, blir det match mot det lag som vinner den asiatiska utmanarcupen, som avgörs på Maldiverna i maj. Där gör Maldiverna, Afghanistan, Burma, Palestina, Laos, Kyrgizistan, Filippinerna och Turkmenistan upp om platsen i Iraks grupp.

De två bästa lagen i varje grupp i asiatiska mästerskapen går vidare till slutspel. Öppningsmatchen spelas den 9 januari 2015 och finalen den 31 januari, på Stadium Australia i Sydney.

Lottningen till asiatiska mästerskapen

Grupp A: Australien, Sydkorea, Oman, Kuwait.

Grupp B: Uzbekistan, Saudiarabien, Kina, Nordkorea.

Grupp C: Iran, Förenade arabemiraten, Qatar, Bahrain.

Grupp D: Japan, Jordanien, Irak, vinnaren i asiatiska utmanarcupen.

Mer läsning

Annons