Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Yasin till Århus

Ahmed Yasin är klar för Århus från och med januari. Men klubbarna jobbar på en övergång med omedelbar verkan.– Jag har sagt till ÖSK att jag vill lämna redan nu, säger Yasin till NA.

Annons

Det har varit på gång under en längre tid. Det började med att FotbollDirekt avslöjade Århus intresse för ÖSK-stjärnan Ahmed Yasin. Senare i sin tur avslöjade Expressens Daniel Kristoffersson att en övergång från 2016 var klar.

– Det är jobbigt när alla ringer och undrar om man skrivit på om man blivit klar, men man inte får säga någonting. När ingenting är klart, sa han till NA i lördags efter ÖSK:s seger mot Sundsvall i Gävle.

Nu talar mycket för att det framträdandet blev Yasins sista i ÖSK-tröjan. I dag gick nämligen Århus ut och bekräftade att Yasin skrivit på för klubben från och med 2016. Men en tidigare övergång ser det mycket väl ut att bli.

– Jag har sagt till ÖSK att jag vill lämna redan nu. Klubbarna håller på att förhandla, säger Yasin till NA och fortsätter:

– Jag har varit i ÖSK i fyra år och känner stor kärlek till klubben, tränarna, spelarna, supportrarna. Men jag måste vidare i min utveckling och vill ta nästa steg. Det är också därför jag vill lämna nu för jag vill att ÖSK ska få tjäna pengar.

Yasin berättar att två svenska toppklubbar varit intresserade av att knyta till sig honom.

– Kan tyvärr inte nämna vilka klubbar, men anledningen till att det blev Århus är för att det är en klubb som är på väg framåt. De har värvat många bra spelare och ska värva några fler. En toppklubb i Danmark med fin historia. Jag har pratat med sportchefen () och några av deras spelare och jag fick höra det jag ville höra. Det var det som lockade.

Du kom till ÖSK 2011. Har du känt själv att du tagit stora kliv de sista åren?– Absolut. Jag har fått ett bra självförtroende och känner inför varje match jag går in i att jag ska bära laget på något sätt. Nu känner jag att jag gjort mitt i allsvenskan. Jag har snurrat bort några försvarare och jag vill ta nästa steg i karriären. Det är som sagt en toppklubb och där finns det många ögon och jag ser det som ett steg på vägen i min karriär.

Samtidigt förtydligar Yasin om att han inte väljer Århus för pengarnas skull.

– Hade jag sökt efter pengar så vet nog många här i Örebro att jag är en väldigt populär spelare i Asien. Och är det någonstans man ska tjäna pengar är det i Asien. Men jag tror på mig själv, jag vet att jag är en duktig spelare och just därför väljer jag Århus. De är på väg uppåt och de satsar lika mycket som jag på fotbollskarriären. Jag ser det som en utmaning.

Har du besökt Århus?– Nej, vi gjorde läkarundersökningen i Stockholm och jag har väl inte så jättebra koll på staden. Men det är ju Danmarks näst största stad. Men visst blir det något helt nytt och att få flytta från familj och så. Det blir en tuff utmaning, men så är det att leva som fotbollsspelare. Det här är början på någonting nytt, jag har kanske varit lite bekväm här i Örebro (skratt).

Mer läsning

Annons