Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klingberg om målet: "Lite snopet"

Två mål i baken – som kunde ha undvikits. I varje fall enligt Dif-mittfältaren Niklas Klingberg, som var besviken över förlusten på Behrn arena.

Annons

Degerfors IF har inte vunnit ett seriederby på Behrn arena sedan 1964. Det är 49 år sedan. En dyster svit som förlängdes ytterligare minst ett år trots att Dif gjorde allt för att för att bryta den på måndagskvällen.

En helt ny taktik och en helt ny laguppställning kastades ut på Behrn arena. Och när laget direkt efter halvtid hamnade i underläge kastades allt om igen, in med två anfallare och ytterligare en helt ny taktisk disposition.

Men istället för de stora dragen blev det de små individuella prestationerna som avgjorde. Och det var ÖSK som stod för dem, och vann med 2–0.

Degerfors IF-mittfältaren Niklas Klingberg tyckte att båda målen kunde ha förhindrats om Dif bara följt sin matchplan. Det första 1–0, var Ahmed Yasins kanonskott som knorrade sig in via stolpen tre minuter efter pausen.

– Ett jättefint mål, ett jättefint skott. Men vår spelare ska stå i den andraytan som Ahmed Yasin får. Vi hade pratat om att Shpetim Hassani är bra på att nicka ned och att vi skulle ta bort bollarna runt omkring. Samtidigt är det svårt att förhindra alla målchanser under 90 minuter. Det var främst det andra målet vi borde ha förhindrat mycket bättre, säger Klingberg.

Det andra kom i 79:e minuten. Samuel Wowoah slog hörnan från höger, ÖSK stängde första stolpen och Ilir Berisha vräkte sig fram med huvudet och nickköttade in bollen i nätmaskorna.

– I ett sånt läge måste vi kunna låsa upp bättre. Vi pratade om Berishas huvudspel före matchen, att vi skulle förhindra de där lägena, säger Klingberg som överlag ändå var nöjd med lagets spel.

– Klart det är jättetråkigt att förlora matchen, men sett till bollinnehavet var det rättvist. Ändå tycker jag vi värjde oss bra, de skapade betydligt mindre än de brukar. Att de skulle ha mycket boll var inga konstigheter, det visste vi, men de kom inte till jättemånga lägen. Problemet var att när vi fick bollen i första halvlek var vi för långt ifrån varandra, för spretiga. Vi hade halvlägen där vi kom tre mot två men slarvade bort det. ÖSK hade inte heller några jättefarliga chanser i första halvlek, men fick sedan ett viktigt mål direkt. Hade klockan istället tickat på hade det bara gynnat oss. Det var lite snopet att de fick mål direkt där istället, säger Klingberg.

Dif-mittfältaren, med tre ÖSK-säsonger och ett länsderby i ÖSK-dress på meritlistan, åkte dessutom på säsongens tredje varning i matchen och är därmed avstängd i lördagens bortamatch mot Ängelholm.

Får istället rikta in sig på spel i omgången efter, hemma mot Östersund nästa onsdag. I det som kan bli årets Stora Valla-premiär för Dif.

– De säger att det ska gå att spela på Valla då, men jag är tveksamt. Det är lite grönt, men det ser väldigt tunt ut, säger Klingberg.

Läs mycket, mycket mer om derbyt i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons