Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla här: Grässpöket gäckar ÖSK

Säsongens andra förlust på naturgräs är inget som oroar ÖSK-tränaren Peo Ljung. "Jag tror alla lag som förlorat två av 15 matcher skulle byta med oss vilken dag som helst", säger Ljung efter 2-0 till Jönköping.

Annons

ÖSK fick ingen rolig start efter sommaruppehållet. Victor Rönneklev satte 1-0 i sjunde minuten och Tommy Thelin tryckte in 2-0 några minuter in i andra halvlek.

Serieledaren försökte forcera, men utan resultat. ÖSK förlorade därmed för andra gången den här säsongen. Och precis som mot Hammarby kom nederlaget på naturgräs.

– Jag tror att alla lag som förlorat två av 15 matcher skulle byta med oss vilken dag som helst. Vi har både vunnit, förlorat och spelat oavgjort på gräs. Glöm det snacket. Eller folk får snacka, men vi vet att det inte är någonting att tänka på.

Ljung satte in tre nyförvärv i startelvan – Marcus Pode, Daniel Gustavsson och Daniel Björnquist. De två förstnämnda plockades av med 25 minuter kvar.

– Alla nyförvärv gör en bra första insats. Om man jämför den här matchen med den första i våras mot Värnamo tycker jag att vi gör det bättre nu, men då vann vi. Det var fler grejer som fungerade okej förutom i slutet när vi skulle forcera, säger Ljung.

I och med förlusten tappar ÖSK serieledningen till Falkenberg, som har bättre målskillnad men en match mer spelad.

– Vi har haft en så pass bra vår att vi skapat oss en möjlighet och en liten kudde där vi kan snubbla ett par gånger och ändå vara kvar i toppen.

Mer läsning

Annons