Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiken har inte gjort Björnquist rädd

Kritiserad mot Hammarby senast när en offensiv utflykt resulterade i ett baklängesmål. Mot Falkenberg fick ÖSK-backen Daniel Björnquist hoppa in igen – och var lika offensiv.

Annons
Daniel Björnquist besökte Behrn arena på onsdagen.

- Det är min starka sida att vara offensiv, säger han.

Daniel Björnquist värvades från BK Forward i somras och ansågs vara en framtidsinvestering. Men redan nu har han varit på planen i fyra matcher i superettan. Han startade i förlustmatchen borta mot Jönköpings Södra och har sedan gjort inhopp mot Värnamo, Hammarby och Falkenberg.

Känner du att du börjar växa in i superettan?- Ja, det tycker jag. Har varit i ÖSK fem-sex veckor nu och gjort lite matcher. Jag lär mig för varje dag på träningarna. Det kommer mer och mer, säger ”Dajje”.

Nöjd med din insats så här långt?- Ja, jag tycker att det blir bättre och bättre. I första matchen mot Jönköping var det mycket nytt. Spelade match med Forward på helgen och fem dagar senare var det match med ÖSK. Det är många nya killar, jag ska lära känna dem och de ska lära känna mig, säger Björnquist.

I senaste hemmamatchen tappade Björnquist bollen i Hammarbys straffområde vilket resulterade i att gästerna kunde kontra och kvittera på stopptid.

Blir man rädd att gå fram efter en sån grej?- Nej, det tycker jag inte. Det är sånt som händer. Det är min starka sida att vara offensiv, att försöka utmana och slå ut min gubbe.

- Det är mitt spelsätt att ligga högt, säger han.

Mot Falkenberg fick Björnquist hoppa in i halvtid när Ayanda Nkili utgick fotskadad. Christoffer Wiktorsson tog ett kliv in i mitten och lämnade över vänsterbackspositionen till 24-åringen.

- Alltid svårt att komma in i halvtid, det blir direkt på. Lite speciellt förstås. Bara att försöka spela enkelt och komma in i det så fort som möjligt.

Vid ett tillfälle kom Björnquist runt på kanten och höll så när på att servera Kalle Holmberg öppet läge.

- Försökte spela snett inåt bakåt men backen läste det. Annars hade nog Kalle satt dit den, säger Daniel Björnquist.

Mer läsning

Annons