Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kushtrim om sin svåra tid

Kushtrim Lushtaku var för första gången tillbaka på planen mot Gefle efter sin avstängning.
- Jag vill försöka hjälpa laget så mycket jag kan. Men det är inte lätt när man bara får hoppa in då och då, säger han.

Annons

Kosovoalbanen har haft ett tufft andra år i ÖSK. Speltiden har varit begränsad till fyra inhopp under vårsäsongen. För en tid sedan blev han också avstängd på grund av disciplinära skäl efter att ha varit ute på stan sent på natten två dagar före match.

- Jag har pratat med sportchef Lennart Sjögren och bett om ursäkt efteråt, säger han.

Vad sa tränaren Sixten Boström när du var tillbaka?- Han har inte sagt någonting. Jag har fokuserat på träningen. Matchen efter min avstängning var jag inte ens med i truppen men jag får respektera att hans beslut gäller.

Bytte med SaeidMot Gefle kom Kushtrim Lushtaku in i den 64:e minuten i stället för Mohammed Saeid som kört fast på vänsterkanten. Han fick en halvtimme på sig att försöka åstadkomma något framåt. Det blev en del inlägg, mycket slit men han var också med i förspelet till kvitteringsmålet med en öppnande passning ut på högerkanten till Patrik Anttonen.

- Det var självklart en skön känsla att vara tillbaka på planen. Men jag önskar jag fick spela från start någon gång. Det är svårt att bara hoppa in, det blir stressigt och ryckigt.

Vad tycker du om er insats i dag?

- Vi hade ett bra spelövertag i första halvlek. Men vi utnyttjade inte våra lägen och chanser. Då blir man ofta straffad bakåt. Precis det hände oss efter paus. Det kändes lite onödigt. Men vi får fortsätta kämpa.

Innan nästa match väntar nu ett långt EM-uppehåll. ÖSK-truppen tränar veckan ut och går sedan på lite semester.

- Det ska bli skönt att ladda om. Jag ska hälsa på min familj i Tyskland och lite vänner i Kosovo. Några dagar på stranden hoppas jag hinna med innan jag kommer tillbaka till Örebro, berättar Kushtrim Lushtaku.

Mer läsning

Annons