Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lipovac skadad ÖSK-lägrets första dag

Anfallaren Christer Lipovac skadade foten på ÖSK-lägret i Portugal.
- Tråkigt det händer första dagen, säger han.

Annons
Christer Lipovac bärs av planen sedan han landat illa på högerfoten.

Det var i en anfallsövning på tisdagseftermiddagen som olyckan var framme. Christer Lipovac gick upp på ett inlägg i en luftduell mot målvakten Oscar Jansson. På väg ner landade han med sin högerfot ovanpå målvaktens ena sko och vrickade till fotleden.

Smärtan var omedelbar och den unge anfallaren skrek rakt ut samtidigt som han vred sig i gräset. Lipovac fick bäras av planen och läggas med foten i högläge bakom ena målet. ÖSK:s naprapat Urban Juneholm lindade sedan ett tryckförband med kyla runt fotleden.

En första diagnos pekade mot en stukning.

- Men det är svårt att säga hur allvarlig den är. Vi får göra en ny bedömning efter natten. Nu är det foten i högläge som gäller, sa Urban Juneholm när truppen skulle återvända till hotellet.

Christer Lipovac var mest bedrövad över att lägertiden fick en så tråkig start.

- Det är första gången jag vrider foten så här allvarligt. Typiskt det ska hända just nu, säger han.

Anfallaren, som för övrigt fyller 18 år på fredag, håller på att försöka etablera sig på allvar i ÖSK:s A-trupp denna försäsong. Han tillhörde den visserligen redan ifjol, men då matchade han fortfarande med Karlslund i division 2.

- Det blev lite hattigt då med matcher i i Karlslund och träningar med ÖSK. Det är skönt att vara med här fullt ut nu, säger Christer Lipovac om årets upplägg.

Hur ser du på din försäsong så här långt?- Den har varit bra. Jag har varit frisk och skadefri och kunnat köra på. Jag tycker jag gjort det bra på träningarna och i en del matcher.

Lipovac, som var med i Sveriges U17-landslag som tog ett sensationellt VM-brons i november, går fortfarande i skolan. Han går andra året på Grillska gymnasiet. En inte helt enkel kombination med den helhjärtade satsningen på fotbollen.

- Jag har ju varit borta en del. Det blir därför mycket eget ansvar när man är i väg, jag får göra en del skolarbete på egen hand. Men det får gå det också, säger han.

För övrigt kan noteras att en annan anfallare på nytt slagit upp en skada. Det gäller William Atashkadeh som inte är på plats i Portugal.

- Han fick en muskelskada när vi var hemma. Den har vi fått bilder på och utvärderat. Det gör att den rehab han behöver passar sig bäst att utföra på hemmaplan, säger tränaren Peo Ljung.

Av samma skäl är nyopererade Robert Åhman Persson kvar i Sverige.

Däremot är långtidsskadade mittbacken Ilir Berisha på plats. Trots att det inte är aktuellt för honom med någon match även denna gång i Portugal.

- Ilir har mycket kvar. Men han har gjort de framsteg vi kan vänta oss. Han är precis så proffsig vi kan begära och på ett ställe i sin rehab där det är bra han är med laget även om han inte kan vara med laget i spelövningar, säger Peo Ljung.

Fystränaren Jimmy Högberg och naprapat Urban Juneholm är med på resan för att leda specialanpassade övningar med den 23-årige mittbacken från Kosovo.

Läs mycket mer om lägret i Portugal i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan! Bland annat en intervju med målvakten Jacob Rinne.

Mer läsning

Annons