Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Jag är imponerad"

Press från konkurrenterna. Problem i laget före avspark. Då gick ÖSK ut och krossade Gais.
– Det här var imponerande bra gjort, berömmer tränaren Peo Ljung.

Annons

Han hyllar sina spelare ograverat efter 6–1-segern hemma mot Gais. Han gör det mot bakgrund av att Sundsvall lite tidigare samma eftermiddag vunnit sin match mot Brage och tillfälligt passerat ÖSK i toppen av tabellen. Han gör det också eftersom flera av hans tänkta startspelare hade problem inför matchen.

– Vi hade ovanligt mycket strul inför matchen. Det höjer prestationen ytterligare, säger Peo Ljung.

Högerbacken Patrik Haginge kräktes natten innan. Ayanda Nkili har från och till besvärats en fotskada och två spelare ytterligare hade problem som gjorde valet av matchelva osäkert. Dessutom tvingades Nkili nästan omgående kliva av efter en smäll mot huvudet. In kom Mohammed Saeid som haft problem att slå sig in i laget efter sommaruppehållet.

– Han var jättebra. Han är på gång efter en söndersliten höst där han haft problem efter sin lårskada. Men de senaste två-tre veckorna har han fått kontinuitet i spelet och i dag gör han en jättebra match med Nordin på mitten, säger Peo Ljung som annars vill lyfta fram hela lagets prestation.

– Mycket ligger på spelarnas eget sätt att hantera situationen. Vi har jobbat metodiskt hela säsongen. Men det är mycket upp till killarna själva att hitta en strategi hur de ska lösa den mentala pressen. Det gjorde de väldigt bra till denna match. Nu gäller det bara att de kommer ihåg det till nästa.

Samuel Wowoah byttes in i andra halvlek. En veteran med utgående kontrakt som kan ha gjort sin sista hemmamatch. Men att bytet var ett utslag av snygg gest från tränarna vill inte Peo Ljung medge.

– Jag är inte så sentimentalt lagd. Om det hade varit ett annat läge i tabellen hade jag kanske kunnat bjuda på det men vi måste hålla oss sylvassa. Det bytet hängde bara ihop med att Haginge varit magsjuk natten innan. Vad gäller de med utgående kontrakt måste vi utvärdera när vi vet vilken serie vi tillhör nästa säsong. Där är vi inte än.

I slutminuterna fick ÖSK också en straff. Publiken skanderade Oscar Janssons namn och målvakten började lämna sitt straffområde. Men när han sökte ögonkontakt och klartecken från tränarna kom inget sådant.

– Jag hörde publikens rop. Men det får spelarna lösa själva på planen. Jag lägger mig inte i det. Vi har ingen bestämd ordning, oftast tar den straffen som känner sig mest het. Eventuellt har jag en reservplan men den är inte Oscar inblandad i, ler Peo Ljung.

Straffen satte Mohammed Saeid säkert vid ena stolproten.

Mer läsning

Annons