Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Jättenöjd med attityden"

ÖSK har kryssat sex av de åtta senaste matcherna. Ett facit som ger frågetecken och som Peo Ljung vill räta ut.
– De oavgjorda matcherna har olika historier, säger ÖSK-tränaren.

Annons

Fyra matcher återstår av superettan och det ser ut att bli ett race om de allsvenska platserna. Falkenberg toppar på 55 poäng, ÖSK tvåa på 51, Gif Sundvall trea på 50.

– Det här ska man använda som extra stimulans om man vill ge något till det här projektet och att man vill bidra till den målsättningen vi satt upp tillsammans, säger Peo Ljung.

Den målsättningen innebär spel i allsvenskan 2014.

– Det är det vi pratat om inför året, ödmjukheten att få jobbet gjort. Och killarna har gjort det fantastiskt bra. Jag är jättenöjd med attityden och den mentala styrkan som finns.

Ändå har en viss kritik uppstått mot ÖSK och deras oförmåga att vinna matcher på slutet. Sex av de åtta senaste matcherna har slutat oavgjort. Faktum är att ÖSK:s alla nio oavgjorda matcher i år slutat 1–1.

– Men samtidigt är det olika historier alla de här oavgjorda matcherna. Mot Östersund senast var det starkt att resa sig ur underläge mot en svår motståndare. Mot Ängelholm vann vi en poäng där vi var en man mer nästan hela matchen och borde avgjort matchen, säger Ljung och fortsätter:

– Alla dessa matcher har resulterat i poäng och har olika historier. Som supporter är det roligt att spekulera. Det är så det är och så det ska vara.

Ljung tar upp senaste oavgjorda matchen mot Östersund som ett exempel.

– Det är svårt att övertyga allmänheten om att Östersund borta är en svår match. Det är ingen som lyssnar på att Östersund bara förlorat två hemmamatcher. Det smakar inte tillräckligt gott i munnen. Men vi vet att det finns kvaliteter i det laget. Vi respekterar alla lag i den här serien och det är grunden till att vi fortfarande har en möjlighet att fajtas om en allsvensk plats.

I kväll gästar Landskrona Behrn arena. Ett Landskrona som spelar för överlevnad och är just nu elva i tabellen. Skåningarna har fem poäng till godo på Jönköpings Södra på kvalplats.

– De är giftiga i sitt omställningsspel. Men har samtidigt en säsong som pendlat långsamt mellan starka resultat och sämre. De har inte riktigt hittat kontinuiteten, säger Ljung.

– Ytterligheterna är att Jörgen Pettersson och Rossi Eterovic är nya tränare för i år och då kanske det normala är att man har ett lite trevande år för att hitta allting, för att sedan om två-tre år hitta mer stabilitet. Det är väl bara Falkenberg som behållit alla och bara bytt tränare, som lyckats ha ett så pass fantastiskt år som de haft.

Söndagens träning skedde i avslappnade former, där assisterande tränaren Axel Kjäll deltog i övningar och Alexander Axén slog hörnor.

Blir Axén hörnläggare mot Landskrona?– Nej, han har förmodligen överansträngt muskeln nu, säger Ljung och skrattar.

Mer läsning

Annons