Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Lycklig för grabbarnas skull"

Favorittrycket har han levt med hela säsongen. Men Peo Ljung klev ut ur dimman på Skarsjövallen som en vinnare.

Annons
Peo Ljung i ett segerrusigt omklädningsrum.

- Jag är lycklig för grabbarnas skull, säger han.

Efter 90 minuters krampaktig kamp var det allsvenska kontraktet klart och Peo Ljung åkte i duschen av segerrusiga spelare.

Efter att han bytt om till torra kläder berättade han om sina känslor för NA.

- Alla som jobbat så hårt i ÖSK är värda det här, och då menar jag alla, säger han.

- Jag är fantastiskt stolt över helheten. Vi hade en så svår situation där vi ville göra en satsning för att komma tillbaka till allsvenskan även om alla resurser minskade. Vi hade en organisation som krympte och krympte samtidigt som vi har ett lag som ska försöka växa, säger Ljung som är extra stolt över en sak:

- Vi har gjort en satsning där vi har mer Örebroinslag än någonsin. Det känns oerhört varmt att vi kan ha nio-tio startspelare i laget vecka ut och vecka in och ändå lyckas klämma fram resultat.

Redan på upptaktsträffen i Örebro inför premiären i våras pekades ÖSK ut som favoriter tillsammans med Hammarby.

Medan Hammarby floppade gick ÖSK hela vägen.

- Det är grymt starkt gjort. Att vi skulle bli favoriter förstod jag rätt tidigt, men med tanke på den ungdomliga entusiasmen kopplad med oerfarenheten som vi har i laget vet jag inte om det var direkt rättvist. Men vi hymlade inte med att vår målsättning och om någon ville göra oss till favoriter så såg vi det som en utmaning till att hantera.

- Medan andra lag inte ens vågat ta ordet allsvenskan i sin mun så har vi pratat om det hela tiden och det har ökat pressen och utmaningen, men vi gjorde det tidigt så att vi skulle få tid att bearbeta det. Det är något som vi hanterat som andra lag inte ens kunnat tänka på att hantera.

Ljung strödde rosor till höger och vänster.

- Egentligen vill man säga att man är extra glad för ”Hagge” (Patrik Haginge), Samuel Wowoah och ”Mange” Wikströms skull, de äldre spelarna som tagit ett extra ansvar i den här situationen, men jag är egentligen lika glad för de unga spelarna.

För bara ett år sedan upplevde Ljung när ÖSK åkte ur allsvenskan, och detta på sin gamla hemmaarena Olympia i Helsingborg.

Då ledde han ett lag med självförtroendet i botten.

- Vi tog oss förbi det rätt snabbt. Vi har jobbat metodiskt under lång tid, säger Ljung.

ÖSK-tränaren har kontrakt även nästa säsong men vägrade efter matchen att svara på frågor om sin framtid i klubben.

- Framtiden skiter vi i just nu. Nu ska vi njuta av detta. Det får du ringa om i morgon. Jag vet att det är de här kvällarna är det ”fuck det future”, nu är det här och nu som gäller, säger han och vandrar i väg till det stojande omklädningsrummet.

Det här var tredje gången Ljung gick upp i allsvenskan. Tidigare har han klarat av samma bedrift som spelare i Helsingborg och Landskrona.

-

-

Mer läsning

Annons