Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung om utvisningen: "Jag är besviken"

När ÖSK-backen Christoffer Wiktorsson visades ut förvandlades en stabil ledning till en vild kamp för att inte förlora.
– Jag är besviken på honom, säger Peo Ljung.

Annons

ÖSK-tränaren var efter slutsignalen tydlig i sin kritik kring den situation som kom att förändra matchbilden helt. Ett hemmalag i 1–0-ledning tycktes ha full kontroll. Men i den 54:e minuten föll Hammarbys Erik Sundin efter ett pass i djupled i en duell med mittbacken Christoffer Wiktorsson. Domaren Kristoffer Karlsson drog fram det röda kortet direkt.

– Det är för svagt, jag begär mer av Christoffer i den situationen. Han bör göra det bättre. Det här är en situation som är nummer ett i Hammarbys anfallsspel. Det har vi pratat om jättemycket och han vet exakt hur han ska göra, säger Peo Ljung.

– Hade Hammarby gjort ett byte, eller något annat sista 15 minutrarna som inte fanns med i vår beräkning, kan man förstå om man blir överspelad. Men insticken är det första de tittar efter och det såg vi smakprov på redan direkt i matchen. Därför är det här ambitionslöst.

Med tio spelare på planen etablerade Hammarby ett rejält tryck mot ÖSK-målet. På tilläggstid kom också gästernas kvittering genom Max von Schlebrügge.

– Jag måste hylla vår insats fram tills vi blev en man mindre. Vi var fullkomligt överlägsna. Jag är jättenöjd med det och vi hade bud på att göra fler mål. Hade vi gjort det hade vi klarat av att hålla Hammarby stången hela vägen in, men det gjorde vi tyvärr inte, säger Peo Ljung.

Han blev för övrigt också uppvisad på läktaren av domaren en bit in i andra halvlek. Anledningen var ÖSK-tränaren däremot mer osäker på.

– Jag tror jag höll ut armarna och domaren menade att det var en gest. Det får man tydligen inte göra i svensk fotboll. Men jag har inte frågat honom så jag vet inte.

Du fick ingen motivering när han kom fram?– Han visade upp mig och sedan var det inte mer med det.

Spelarutvecklare Alexander Axén lämnade då sin position på läktaren för att ta plats bredvid Axel Kjäll.

– Han är uppställd i våra papper för att få vara på bänken. I det här fallet var det därför bara naturligt han gav sig ner.

Redan i första halvlek avstannade spelet när domaren hade ett längre snack med Peo Ljung vid sidlinjen.

– Vi hade en frispark där jag tyckte det var lite kort avstånd till muren. Jag är inte säker på min sak, men man måste väl kunna ställa en fråga eller kunna kritisera domarteamet även om det är Hammarby man spelar mot. Det tycker i alla fall jag, säger ÖSK-tränaren om den händelsen.

I och med det oavgjorda resultatet stannade ÖSK:s segersvit på nio raka hemmasegrar.

– Det är väl inget jag tänkt på. Men ska den spricka är väl oavgjort ett okej resultat, säger Ljung.

Noterbart är också att Nordin Gerzic fick debutera från start efter sin hemkomst. Dessutom stannade han på planen hela matchen. Det tackade Peo Ljung Hammarbys tillbakadragna taktik för.

– Det passade oss perfekt. Utan den hade inte Nordin orkat spela hela matchen. Hade det varit på ett annat sätt hade han inte pallat mer än 60 minuter. Men från och med nu räknar jag med att han kommer att vara en 90-minutersspelare för oss.

Mer läsning

Annons