Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: Så ska Nordin matchas in i ÖSK

Nordin Gerzic fick debutera. Men det blev bara några minuters inhopp mot Jönköping.
– Det är extremt viktigt han matchas in på ett smart sätt, säger tränaren Peo Ljung.

Annons

ÖSK övertygade stort. Och grunden till 3–1-segern lades redan från avspark.

– Vi startade briljant. Vi har vår bästa period i matchen de första 20 minuterna. Men jag hade gärna sett att vi gått ur den med mer än 1–0, säger Peo Ljung.

Han syftar då bland annat på den boll som Daniel Gustavsson satte i stolpen när han hade rundat målvakten och fick öppet mål, eller en situation där Jönköpings målvakt Nicklas Helgesson rusade ut och kolliderade med samme ÖSK-spelare utan åtgärd från domaren.

Mitt i hemmalagets dominans kvitterade Jönköping på en hörna.

– Det visar hur bräcklig 1–0-ledningar är. Dras mål störs oss lite. Därför är det bra att vi fick tvåan så snabbt. Vi trivs i överläge. Det kändes bra. En stor skillnad jämfört med förra matchen mot Jönköping var att de då var i ledningen. Då är de svårare att komma åt. Det kan ha haft en viss betydelse i dag att vi var i förarsätet.

I andra halvlek fick ÖSK på nytt ett tidigt mål. Därefter kunde man spela av matchen kontrollerat. Segern var ÖSK:s nionde raka på hemmaplan, nytt klubbrekord i antal segrar från seriestarten.

– Vi fortsätter vår svit på det nya Bhernabeu. Och ni slipper skriva att det skulle vara något problem kring det nya konsgräset. Det slank in både mål, var trevligt spel och det tredje målet är det hög klass på, säger Ljung om väggspelet mellan Ahmed Yasin och Shpetim Hasani.

På topp har Hasani bildat anfallspar med Kalle Holmberg de två senaste matcherna. Ett anfallsspel som lovat mycket.

– Det fungerar jättebra. Det blir en typ av tydlig, klar fördelning i deras arbete. Shpetim var sylvass i förra matchen och gör åter en bra match. Men jag vill han ska ta ännu fler avslut, nosa på ännu fler farliga chanser. Där saknas ännu lite spets.

– Kalle erbjuder laget jättemycket. När vi tappar boll är han fenomenal på att sätta press, plocka upp många andrabollar så att våra mittfältare kan haka på. Första målet var bland annat där vi klev fram direkt när vi tappat bollen.

Hur ska du slussa in Nordin Gerzic i truppen?– Vi får se. Han är hemvändare och känner till många i laget. Alex har jobbat med honom tidigare, Axel spelat med honom, vi har mycket förkunskaper om hur han fungerar i ÖSK. Vi ska jobba systematiskt och metodiskt med honom också på samma sätt som vi jobbat med resten av laget.

– Jag har tänkt använda honom i en mer central roll än på en kant som man gjort i Blåvitt. Det är väl så mycket vi kan säga om det. Men det är extremt viktigt han matchas in i detta på ett smart sätt.

Mer läsning

Annons