Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Vi borde satt tvåan"

Delad pott i toppmötet efter tappad ÖSK-ledning. Då var tränaren missnöjd med en sak:
– Hade vi satt tvåan hade butiken varit stängd, säger Peo Ljung.

Annons

Det var hemmalaget som inledde bäst. Och man tog också ledningen med 1–0 i den 21 minuten efter en vacker frispark av Nordin Gerzic. Efter det hade man flera bra lägen att göra fler mål. Både i första halvlek och början av andra. Kalle Holmberg hade en nick i ribban, Patrik Haginge ett fritt läge där hans skott blockerades strax före mållinjen av Falkenbergs Tobias Carlsson.

I stället för mål tog gästerna över allt mer av spelet. Victor Sköld kvitterade och sedan räddades ÖSK av både Oscar Jansson och ribban. Men efteråt var det ÖSK:s missade chanser som grämde Peo Ljung mest:

– Gör man inte mål på sina chanser när det bara står 1–0 så sitter vi här med ett oavgjort resultat. Vi har fantastiska lägen att göra tvåan innan 1–1 kommer. Hade vi gjort det hade butiken varit stängd, säger han.

I övrigt nöjd med första halvtimmens spel. Mindre med avslutningen före paus.

– Sista biten in blir vi alldeles för givmilda i vårt försvarsspel. Då kommer några lägen som de kunnat göra mål på.

I paus tvingades han till en förändring i backlinjen. Ayanda Nkili tvingades bryta fotskadad. Christoffer Wiktorsson gick från ytter- till mittback och Daniel Björnquist tog platsen till vänster. Inte den första ändringen av backlinjen under säsongen.

– Självklart påverkar det vårt spel. Om vi tittar på våra kollegor i toppen så har Sundsvall kunnat tuffa på med samma uppställning i match efter match. De har gjort något byte längst fram men annars kunnat gå på stadigt. Vi har ett Falkenberg med samma uppställning, särskilt i de centrala delarna. Vi har däremot tvingats ändra mycket i vår backlinje och centrallinje. Under våren när Ilir Berisha blev skadad och nu också under hösten. Men vi jobbar knallhårt för att få detta att fungera.

Hur tycker du Wiktorsson klarade sina båda roller?– Jag är inte riktigt glad för hur målet går till. Där har vi inte det bästa försvarsspelet. Men det är inte bara hans fel i den situationen. Han klarar av att spela på båda positionerna och var det bästa alternativet att flytta in i mitten.

Om Nkilis skada säger han:

– Han har något typ av fotproblem som gjorde han bara kunde spela 45 minuter. Han hade med sig en liten känning in i matchen och kände själv att han inte kunde påbörja andra halvlek. Det tog stopp där.

Även mittfältsmotorn Nordin Gerzic klev av i den 77:e minuten.

– Han signalerade lite med ljumskarna redan i första. Men han blev också trött vilket inte är konstigt så lite som han spelat innan han kom till oss. Kanske skulle jag tagit ut honom någon minut tidigare. Samtidigt vet vi vilken fot och blick för spelet han har.

Tränarkollegan i Falkenberg, Hans Eklund, var nöjd med en poäng på bortaplan mot serieledaren och medgav att hans lag blivit rejält tillbakatryckta första halvtimmen.

– Samtidigt hade vi kunnat göra mål redan före paus med lite bättre effektivet på de chanser vi fick på slutet. I paus rättade vi till några saker och gör sedan en bättre andra halvlek, säger han.

Då kom också utdelning i form av ett kvitteringsmål.

– Det är kul för mina grabbar att få spela såna här toppmatcher. De är inte så vana vid det. Vi har fått med oss fyra poäng på två svåra bortamatcher och mött Örebro tre gånger i år. Det har blivit 1–0, 1–1 och 1–1 så det är jämnt och tajt. Det visar att vi ligger där vi vill ligga nu och att vi hör till toppen. Det känns faktiskt riktigt bra.

– Och den här matchen hade kunnat sluta hur som helst. Båda lagen hade chanser att avgöra så oavgjort var kanske ändå ett rättvist resultat, summerar Hans Eklund.

Mer läsning

Annons