Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Vi har skaffat oss en liten kudde"

Sommaruppehåll som serieledare.
– Det är klart det är en skön känsla, säger tränaren Peo Ljung.

Annons

Vårsäsongen avslutades med en knapp 1–0-seger mot Ljungskile. Oavsett övriga lags resultat i omgången kommer ÖSK att vara i tabelltopp inför omstarten i slutet av juli.

– Vi sa i vintras att om vi har hugg på de här topp tre-platserna kan vi gå in med en skön känsla till sommarvilan. Utifrån det har vi fått lite mer än vi önskade. Det betyder ju att vi i fortsättningen skaffat oss en liten, liten kudde. Längre fram har vi råd att snubbla där de andra topplagen inte kan göra det, säger Peo Ljung med tillägget:

– Men som sagt: det kommer en tid när vi ska skärskåda den här tabellen. Det är inte riktigt ännu.

Hans spelare fick kämpa för att hålla hemmasviten obruten. Och det finns åtminstone en detalj som Ljung inte varit nöjd med de senaste matcherna.

– Vi har haft förtvivlat svårt att nypa fast bollen när vi spelar upp den på motståndarens planhalva. När vi inte får fast den utanför deras straffområde, tappar den hela tiden, då är det lätt hänt det sprider sig ett litet störningsmoment i hela laget. Framför allt i ett lag som vårt, som byggt mycket på att kunna ta sig framåt via ett säkert passningsspel.

Är Shpetim Hasanis skadefrånvaro en anledning till detta?– Nja, det blir bättre när Shpetim kommer in. Men framför allt är det den funktionen i laget som inte fungerat hundraprocentigt det sista matcherna och det stör oss lite. Det är mer vår brist på kvalitet än Ljungskiles försvarspel som gör att vi inte får till det i kväll.

Ljungskile stod upp bra mot serieledaren trots att man kom till spel med en trupp som inte ens hade full bänk och där två av de tre reserverna på uteplatserna var 16 år.

– Men det har blivit normen för dem. Så har det sett ut i alla tider. Har man speciella förhållanden varje dag blir det ju normalt för dem. Att det blir en tuff tät fajt förvånar inte mig, säger Peo Ljung.

– Hade vi stått här och slagit en annan toppkonkurrent med 1–0 hade vi varit nöjda. Men nu smakar inte Ljungskile lika bra, men det misstaget gör inte vi. Vi är jätteglada för den här trepoängaren.

Att det var sista matchen före uppehållet satte också sin prägel på spelet menar ÖSK-tränaren.

– Jag kan inte sätta fingret på det. Men det är något speciellt som alltid gör de här innan-semestern-matcherna extra svåra. Vår starka moral ligger mest bakom den här segern. Jag är dessutom mycket glad att vi känner att publiken är på vår sida, säger Peo Ljung.

Mittfältaren Mohammed Saeid tvingades byta en bit in i andra halvlek. Och avslutningen av matchen följde han liggande vid avbytarbänken med båda låren lindade.

– Men det är ingen fara, lugnar Peo Ljung. Inget högg till. Men han var trött och hade kramp i båda baksidorna.

Att Forwards Daniel Björnquist också är på väg in i truppen kommenterar han så här:

– Det är ännu en lokal spelare, som dessutom varit i ÖSK tidigare. Han har spännande kvaliteter. Det ska bli jättespännande att jobba med honom. Han har sina styrkor i det offensiva spelet, är snabb och duktig kombinationsspelare. Men vi får räkna med att det tar tid att vänja sig vid vår typ av träning. För oss är detta därför en långsiktig satsning.

Mohammed Saeid.

Mer läsning

Annons