Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Viktigaste matchen på jättelänge"

Superettan är som ett maratonlopp där det inte finns tid att vila. En plump i protokollet kan äventyra en allsvensk plats. Därför ser ÖSK-tränaren Peo Ljung dagens match mot Östersund som den viktigaste på länge.

Annons

ÖSK har radat upp fem raka segrar på Behrn arena och jagar en sjätte mot brittiskt präglade nykomlingen Östersund.

- Det är så klart en styrka att vi ännu inte tappat poäng hemma, säger Peo Ljung som inte slår sig till ro för det.

- Det krävs en topprestation av våra spelare för att vi ska ta tre poäng. Det gäller alla lag. Du kan se det i toppligorna och du kan se det i allsvenskan när färska cupmästarna Blåvitt åker till Växjö och förlorar mot Öster. Det går inte att ha de där mellandagarna. Inte i allsvenskan men ännu mindre i superettan där skillnaden mellan lagen är mycket mindre och det ska man vara jäkligt medveten om.

-  Mot Östersund vill jag se ett lag som har förstått den erfarenheten. Vi behöver en urladdning. Kanske den viktigaste matchen på jättelänge i det avseendet.

Att vara på tårna, inte slappna av, är det kanske allra  viktigaste just nu. Framför allt när inte motståndet är speciellt namnkunnigt.

- Det har varit en speciell vecka jämfört med förra åttadagarsperioden då vi spelade tre matcher. Den här perioden har det varit mindre fotbollsbelastning. Ibland kan det vara en utmaning att klara sig genom en matchtät period och när du kommer ur den är det lätt att man andas ut lite. Där krävs det mycket erfarenhet, att man verkligen hittar kraften som behövs, inte minst mentalt.

- Vi har spelat mot två topplag och två bottenlag på sistone och det har varit jättejämna matcher. Det som har hjälpt oss är att vi haft en bra mental inställning, en bra attityd, och det vill jag se även mot Östersund.

"En av de största talanger jag jobbat med"

Allt tyder på att ÖSK starta med samma lag som avslutade mot Brage. Ayanda Nkili petar Emil Berger centralt på mittfältet och Peter Samuelsson tar avstängde Shpetim Hasanis plats i anfallet. I alla fall om vi ska gå efter hur det såg ut på lördagens träning.

Anfallaren William Atashkadeh spelade en halvlek i U21-laget i veckan och är med i truppen, men får vänta lite till på sin chans.

- Det är viktigt att William fått den här tiden i U21 och den dagen det är dags kommer närmare. Nu handlar det om att han måste pusha sig själv till en högre nivå. Det är spännande för oss allihop för vi ser vilken fantastisk potential han har. En av de största talanger jag jobbat med, säger Peo Ljung.

Mer läsning

Annons