Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "Viktigt med skärpan in i kaklet"

Idel ÖSK-segrar på hemmaplan. I kväll väntar Ljungskile i den sista matchen innan sommaruppehållet.
- Det är viktigt vi behåller skärpan ända in i kaklet, säger tränaren Peo Ljung.

Annons
Peo Ljung.

Sju raka trepoängare hemma på Behrn arena. Många väntar sig att den åttonde ska följa när Ljungskile gästar på onsdagskvällen. Men Peo Ljung höjer ett varningens finger och pekar bland annat på Degerfors.

- Vi blev varnade i veckan när vi såg Falkenberg förlora. Degerfors gjorde en jättebra match men kanske var Falkenberg lite nöjda med sin säsongsinledning. Vi har jobb kvar att göra och jag kommer att trycka mycket på de mentala faktorerna, säger ÖSK-tränaren.

Han är också full av respekt för Ljungskiles förmåga att trots tuffa ekonomiska villkor, och trots att truppen är både skadedrabbad och tunn, ändå lyckats ta så många poäng i serien hittills. Laget parkerar på en sjunde plats i tabellen med lika många poäng som Hammarby.

- Ljungskile är ett sånt lag som inte ligger särskilt väl på tungan. Men om du tittar i tabellen är man ett topplag i år igen. Det är oerhört imponerande att den klubben kan klämma fram de resultaten. Men ödmjukheten inför jobbet är en egenskap som sitter i deras identitet, beskriver Peo Ljung onsdagens motståndare.

Är det viktigt för er att avsluta bra inför sommaruppehållet?- Ja, men ännu viktigare är att se bortom ett resultat. Vi fortsätter att se mer till prestationen. Vi vill fortsätta förknippas med klubbens ledord stolthet, hjärta, passion. Den ska prägla oss. Och den insikten ska sitta lite djupare än ett enskilt resultat.

Men det är inte bara motståndarna som har skadebekymmer. Flera spelare i ÖSK-truppen börjar bli slitna och skaderisken har ökat på slutet.

- Elitidrott kostar på. Vi ska inte summera något än men med bra dialog och kloka spelare har vi ändå klarat oss relativt bra från skador denna vår, säger Peo Ljung.

Kommer uppehållet lämpligt utifrån det perspektivet?- Ja, det gör det. Samtidigt är det oerhört viktigt att vi håller skärpan ända in i kaklet. Och enligt vår interna målsättning för juni månad fattas det ännu någon poäng. Den vill vi gärna pricka in.

Avspark på Behrn arena klockan 19.00 i kväll. Det blir också sista matchen på det nuvarande konstgräset innan arbetet med att lyfta värmeslingorna och lägga på ny matta inleds i veckan.

Matchguide

Vad: ÖSK-Ljungskile.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktarpportering på na.se.

Mer läsning

Annons