Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Logi: "Vi måste vinna övriga matcher"

Nyförvärvet efter sin hemmadebut i ÖSK-tröjan.

Annons

645 åskådare hade tagit sig till Behrn arena för mötet mellan Örebro och Varberg i Svenska cupen. För islänningen Logi Valgardsson var det första gången han spelade för sin hemmapublik i tävlingssammanhang.

– Det är alltid kul med första hemmamatchen men jag längtar mer till allsvenskan, då kommer det vara mer tryck, säger han.

Närmast kommer han från Sogndal som trillade ur den norska högstaligan förra säsongen. Han blev officiellt klar den 30 januari för ÖSK och anslöt till laget under deras försäsongsturnering i Portugal.

– Första veckan var jag i Portugal med laget och när man hade kommit hem därifrån hade man lärt känna killarna bra. Stan gillar jag också väldigt mycket. Det känns som en skön stad där man kan gå runt och fika.

Lägenhetsituationen är ännu inte helt löst för islänningen. Han har precis flyttat in i en liten etta och innan har det varit boende på hotell för Logi.

– Jag ska ha den här lägenheten tills jag hittar något bättre.

– Det är inte så jobbigt att allt inte är löst. Det är spännande att komma till en ny stad, mycket nytt och det tycker jag är kul. Sen är det självklart skönt när man kommer att ha alla sina saker och ha allting klart.

Mot Varberg startade Logi på sin vänsterbackplats men efter ett oavgjort resultat och tre insläppta mål var han inte helt nöjd med debuten.

– Oavgjort mot Varberg är väl inte direkt bra. Jag tycker vi var bra offensivt men vi tappar defensiven. Vi måste vara mer aggressiva och ha ett bättre presspel.

Som för laget, så gick det även bra för Logi i anfallet men sämre där bak.

– Jag fick följa med offensivt och kom till bra inläggslägen men sen som hela laget kom jag inte riktigt upp i presspelet.

Du tog många frispakar och hörnor, är det tänkt att du ska ha en sådan roll?

– Förra året i Sogndal slog jag många fasta situationer och det gick väldigt bra, så ja det är tänkt att jag ska göra det även här.

Efter 3–3 mot Varberg väntar bortamatch mot Dalkurd i cupen nästa söndag. Sedan tar ÖSK emot Gefle på hemmaplan i den sista gruppspelsmatchen helgen därpå. Det är endast gruppvinnaren från de sammanlagt åtta grupperna som går vidare till kvartsfinalerna.

Det oavgjorda resultatet mot Varberg gör att Gefle har chans att gå upp i ledning i gruppen efter morgondagens match mot division ett laget, Dalkurd.

– Det finns inget annat än att vinna resterande matcher i cupen, säger Logi.

Mer läsning

Annons