Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lumbana: "Man vill alltid spela"

Cementerad på bänken i säsongsinledningen. I går fick Boris Lumbana äntligen göra ett inhopp.
– Skönt att få speltid igen, säger han.

Annons
Boris Lumbana.

Trots degraderingen från allsvenskan var Boris Lumbana tidigt ute med att förlänga sitt kontrakt med ÖSK. Men inledningen av säsongen har inte blivit vad 21-åringen hoppats på. I alla fall inte personligen. Inte en enda minut i a-laget, fram till i går hemma mot Varberg. Men Boris är inte den som klagar utan ser i stället ödmjukt på situationen.

– Man vill alltid vara med och spela och vill alltid kunna visa att man ska vara på planen. Men det är som vi sagt tidigare att man får jobba tålmodigt. Dessutom har vi haft två andra väldigt duktiga mittfältare i ”Moe” (Mohammed Saeid) och Tobias Nilsson.

De dryga 25 minuter han fick på planen var ändå efterlängtade.

– Ja, absolut. Det var skönt att få speltid igen och skönt att vi kunde vinna också. Det gällde för mig att hålla balansen på mittfältet, vinna bollar och hålla bollen. Gällde att inte chansa för mycket. Det var de direktiven jag fick och det kändes riktigt bra också.

Nu väntar Falkenberg på söndag som hittills sopat rent och toppar superettan på maximala tolv poäng.

– Jag har inte så jättestor koll på dem, men de har fyra raka som sagt och fått en riktigt bra start. Ingen tvekan om att det är ett tufft lag. Det blir hårt jobb som gäller.

Mer läsning

Annons