Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målfyrverkeri för ÖSK – nu väntar gruppfinal mot Häcken

ÖSK besegrade enkelt division 2-laget Norrtälje med 5–0 – och spelar dämed en ren gruppfinal om en kvartsfinalbiljett i svenska cupen mot Häcken den 5 mars.

Annons

ÖSK är framme i gruppfinal om en kvartsfinalbiljett i svenska cupen

Försvararen Martin Lorentzson gav ÖSK ledningen efter en kvart på konstgräset på Norrtälje sportcentrum.

Nordin Gerzic slog en hörna från höger, Sebastian Ring nickskarvde och Lorentzson, som är vass på fasta situationer, nickade enkelt in ledningsmålet från nära håll.

– Inga konstigheter, tycker Lorentzson om sitt första mål i ÖSK-tröjan.

– Jag har gjort det förr på hörna och det var skönt att få göra ett, säger han till Cmore.

Lorentzson trivdes på blåsiga och kylslagna Norrtälje sportcentrum.

– Det är lite charmigt. Man har vuxit upp med såna här arenor i lite lägre divisioner. Det var trevligt, säger han.

Johan Mårtensson hade en stolpträff i första halvleken med de tillresta supportarna fick vänta till andra halvleken innan gick proppen ur.

ÖSK gjorde fyra mål inom loppet av 14 minuter – och punkterade matchen. Inhopparen Victor Sköld, som ersatte Yannis Mbombo i paus, gjorde 2–0 i 59:e minuten. Ferhad Ayaz ökade på till 3–0 i 63:e, Johan Mårtensson svarade för sitt första mål i ÖSK-tröjan när han stötte in 4–0 i 66:e, innan Ayaz avslutade målfyrverkeriet genom att göra sitt andra mål i matchen fram till 5–0 i den 73:e minuten.

Häcken besegrade Åtvidaberg med 3–1 och toppar dämed gruppen på sex poäng. ÖSK ligger tvåa på fyra. Lagen möts i en ren gruppfinal på söndag om en vecka. ÖSK måste vinna för att gå vidare till kvartsfinal, för Häcken räcker det med oavgjort.

Mer läsning

Annons